Konu
:
Cıngıllı Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Cıngıllı Mantı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cıngıllı Mantı
tavuk etli mantı - tavuk mantısı - cıngıllı mantı nasıl yapılırMakarna, mantı kültürü yaygın olan Türk mutfağının yine hamurla hazırlanmış harika yemeklerinden biridir cıngıllı mantı
Tavuk etiyle de besin değeri daha da artmaktadır
Malzemeler
5 bardak un
3 adet yumurta
1 bardak su
1 adet kuru soğan
2 adet tavuk budu
4 çorba kaşığı tereyağı
Tuz
Yapılışı
Bir tencerede tavuk butlarını kuru soğanı ayıklayıp, 8 bardak suda ilave ederek güzelce yumuşayıncaya kadar pişiriniz
Butlar yumuşadığında tuz atınız
3 bardak un, 3 adet yumurta, 1 bardak su ve tuzu da atarak katı bir hamur hazırlayınız
Gerektiğinde az, az su ekleyip yoğurmaya devam ediniz
Hamurdan yumurta kadar bezeler yapınız
Bezelerin altına ve üstüne un serpiniz
Oklavanızla bıçak sırtının kalınlığında yufkalar açınız
Temiz bezin üzerine koyup biraz kurumasını sağlamak üzere bekletiniz
Yufkanın birisine altını üstünü unlayıp gevşekçe oklavanıza sarınız
Oklavayı aradan çekip çıkarınız
Daha sonra bu yufkayı ince, ince kesiniz
Yufkanız açıldığında uzunca şerit olmuş olacak
Tereyağını eritiniz
Hamur parçalarınızla harman ediniz
Üzerlerine bastırmayarak genişçe tepsi içerisine diziniz
Yaklaşık 200 derece sıcaklıktaki fırınınızda hamurları pembeleşinceye kadar pişiriniz
Zaman, zaman hamurları tepsi içerisinde karıştırınız
Haşlanan tavuk etlerini tiftiniz
Tavuk suyunun kaynar halde kalmasını sağlayınız
Fırından hamurları aldığınız anda üstüne kaynar tavuk suyu gezdiriniz
Tifttiğiniz tavuk etlerini de ilave ediniz ve servis yapınız
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul