Konu
:
Sebze Soslu Mantı
Yalnız Mesajı Göster
Sebze Soslu Mantı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebze Soslu Mantı
Sebzeli Mantı - Sebze Soslu Mantı Yapımı - Değişik Mantı Tarifleri
içindekiler
1 patlıcan
1-2 havuç
2 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 ml et suyu
1-2 çorba kaşığı çekirdeksiz zeytin
Tuz
Karabiber
Yarım demet fesleğen
800 gr soyulmuş domates konservesi
1 tatlı kaşığı mercan köşk
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı kapari
500 gr hazır
hazırlanışı
Patlıcanı yıkayıp kurulayın
Küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin
Havuçları temizleyip doğrayın
Soğan ve sarımsağı da soyup doğrayın
Yağı derin bir tavada kızdırın
Soğan ve sarımsağı kavurun
Havuçları da ilave edip kavurmaya devam edin
Et suyunu da ekleyip 5 dakika kadar pişirin
Bu arada doğranmış patlıcanları yıkayıp kurulayın
Zeytinleri ikiye bölün
Fesleğeni yıkayıp kuruladıktan sonra yapraklarını ayıklayın
Patlıcanı domates, kekik ve limon rendesi ile karıştırın
Havuçlara ilave edip 5 dakika daha pişirin
Mantıyı geleneksel yöntemlere göre haşlayın
Kapari ve zeytinleri sosa ilave edip karıştırın
Tuz ve karabiberle tatlandırın
Mantının üzerine sebze sosunu dökün ve fesleğen yaprakları ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul