Yalnız Mesajı Göster

Sebze Soslu Mantı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Soslu Mantı



Sebzeli Mantı - Sebze Soslu Mantı Yapımı - Değişik Mantı Tarifleri

içindekiler

1 patlıcan
1-2 havuç
2 soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağı
100 ml et suyu
1-2 çorba kaşığı çekirdeksiz zeytin
Tuz
Karabiber
Yarım demet fesleğen
800 gr soyulmuş domates konservesi
1 tatlı kaşığı mercan köşk
Yarım limonun rendelenmiş kabuğu
2 çorba kaşığı kapari
500 gr hazır


hazırlanışı

Patlıcanı yıkayıp kurulayın Küp küp doğrayıp üzerine tuz serpin Havuçları temizleyip doğrayın Soğan ve sarımsağı da soyup doğrayın
Yağı derin bir tavada kızdırın Soğan ve sarımsağı kavurun Havuçları da ilave edip kavurmaya devam edin Et suyunu da ekleyip 5 dakika kadar pişirin
Bu arada doğranmış patlıcanları yıkayıp kurulayın Zeytinleri ikiye bölün Fesleğeni yıkayıp kuruladıktan sonra yapraklarını ayıklayın
Patlıcanı domates, kekik ve limon rendesi ile karıştırın Havuçlara ilave edip 5 dakika daha pişirin
Mantıyı geleneksel yöntemlere göre haşlayın
Kapari ve zeytinleri sosa ilave edip karıştırın Tuz ve karabiberle tatlandırın
Mantının üzerine sebze sosunu dökün ve fesleğen yaprakları ile süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla