Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Ekmek



Haşhaşlı Ekmek Tarifi - Haşhaşlı Ekmek Nasıl Yapılır - Haşhaşlı Ekmek Malzemeleri




Haşhaşlı Ekmek


Malzemeler

1 buçuk su bardağı ılık su

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

buçuk tatlı kaşığı instant maya

3 buçuk su bardağı un

1/2 su bardağı haşhaş tohumu


Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur 40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir Kabaran hamur tekrar yoğrulur Yoğrulan hamur tezgaha açılır Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır Ağzı kapalı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır

Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir 180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir (Fırınınızı en düşük sıcaklığa ayarlıyarak içinde hamuru mayalayabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla