Konu
:
Haşhaşlı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Ekmek
Haşhaşlı Ekmek Tarifi - Haşhaşlı Ekmek Nasıl Yapılır - Haşhaşlı Ekmek Malzemeleri
Haşhaşlı Ekmek
Malzemeler
1 buçuk su bardağı ılık su
2 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
buçuk tatlı kaşığı instant maya
3 buçuk su bardağı un
1/2 su bardağı haşhaş tohumu
Bütün malzemeler karıştırılarak hamur yoğrulur
40 dakika mayalanması için sıcak bir yerde bekletilir
Kabaran hamur tekrar yoğrulur
Yoğrulan hamur tezgaha açılır
Kenarlarından 2 cm kadar boşluk bırakılarak haşhaş tohumu dökülüp yayılır
Hamur rulo şeklinde sarılıp, pişirileceği fırın kabına alınır
Ağzı kapalı şekilde 35 dakika daha mayalanması için bırakılır
Mayalanan ekmeğin üzerine su sürülüp haşhaş tohumu serpilir
180 dereceye ısıtılmış fırında 1 kase su ile beraber 40 dakika pişirilir
(Fırınınızı en düşük sıcaklığa ayarlıyarak içinde hamuru mayalayabilirsiniz
)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul