Konu
:
Nokul
Yalnız Mesajı Göster
Nokul
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Nokul
malzemeler:
Hamur için
1
5 kg
un (mini fırın için, ancak yüksek kenarlı bir tepsi kullanmak gerekiyor)
Evde varsa yoğurt suyu veya süt, bir miktar sıvı yağ ve ılık su
1 yemek kaşığı maya
1 yemek kaşığı toz şeker
İçi için
yaklaşık bir su bardağı tahin ve haşhaş karışımı (çok sıvı olmayacak) ve dövülmüş ceviz
Hazırlanması:
Önce yarım su bardağı ılık su içinde maya ve şeker karıştılır kabarması beklenir
Unun ortası havuz gibi açılıp süt veya yoğurt suyu, (ikisi de olabilir) ılık su ve mayalı su konarak yumuşak bir hamur elde edilene kadar yoğrulur
(kolaylık açısından fırından alınabilecek ekmek hamuru da olabilir)
yoğrulan hamur 2 saat üzeri ıslak bir bez ile örtülü olarak kabarması beklenir
Hamur hafif yağlanmış bir yüzeyde bir parmak kalınlığında açılır
içine tahin, haşhaş ve dövülmüş ceviz karışımı döşenir ve rulo yapılarak kesilir elde de şekil verilir
(ben hamurdan 8 beze koparıp açtım, hepsini birlikte masada açmaktansa böylesi daha kolay geldi
)
Kullanılacak tepsinin içine koyacağımız sıvı yağ miktarı biraz fazla olmalı ölçü vermek gerekirse 1 parmak kadar yağ dökülür
(ben fırçayla çok az yağladım
)
nokullar sıkı olarak aralarında boşluk olmayacak şekilde tepsiye yerleştirilir
(kabarırken yukarı doğru kabarıyorlar
)
arzuya göre üstüne yumurta ve susam konarak 200 derecelik fırında üstü kızarana kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul