Yalnız Mesajı Göster

Bursa Mantısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bursa Mantısı



Bursa Mantısı Tarifi - Bursa Mantısının Yapılışı - Tavuk etli Tepsi Mantısı - Tepsi Mantısı



Malzemeler:
Hamuru İçin:


Un, su ve tuz Ölçülerini tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayın


İçi İçin:


Haşlanmış nohut

Tavuk (Haşlanmış ve etleri ayrılmış)


Un, su ve yeterince tuz ile hamur yoğurun Bezelere ayırıp oklava ile açın ve 3-4 cmlik karelere bölün Ortalarına birer nohut tanesi koyun



Sonra bu parçaları iki kenarından tutup, ortası açık kalacak şekilde sıkın

Yağlanmış tepsiye, kenardan başlayarak içe doğru sıralayın



Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin


Diğer tarafta, tavuğu haşladığınız suyu ister salça ile isterseniz nohut yemeğinin suyunu karıştırın



Fırından çıkan mantıların üzerine tavuk parçalarını yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar tavuk suyu dökün Ocağın üstüne alıp ve bir kapak kapatarak orta ateşte tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin



İster sade, isterseniz yoğurt ile servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla