Konu
:
Bursa Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Bursa Mantısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bursa Mantısı
Bursa Mantısı Tarifi - Bursa Mantısının Yapılışı - Tavuk etli Tepsi Mantısı - Tepsi Mantısı
Malzemeler:
Hamuru İçin:
Un, su ve tuz
Ölçülerini tepsinizin büyüklüğüne göre ayarlayın
İçi İçin:
Haşlanmış nohut
Tavuk (Haşlanmış ve etleri ayrılmış)
Un, su ve yeterince tuz ile hamur yoğurun
Bezelere ayırıp oklava ile açın ve 3-4 cm
lik karelere bölün
Ortalarına birer nohut tanesi koyun
Sonra bu parçaları iki kenarından tutup, ortası açık kalacak şekilde sıkın
Yağlanmış tepsiye, kenardan başlayarak içe doğru sıralayın
Önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Diğer tarafta, tavuğu haşladığınız suyu ister salça ile isterseniz nohut yemeğinin suyunu karıştırın
Fırından çıkan mantıların üzerine tavuk parçalarını yerleştirin ve üzerine çıkacak kadar tavuk suyu dökün
Ocağın üstüne alıp ve bir kapak kapatarak orta ateşte tekrar suyunu çekinceye kadar pişirin
İster sade, isterseniz yoğurt ile servis yapın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul