Yalnız Mesajı Göster

İftarda Artan Ekmekler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

İftarda Artan Ekmekler

Artan Ekmekler - Ekmekleri Atmayın - Ekmekle Yapılan Tarifler

İftarda doymayacağımızı sanıp nasıl yemekleri fazla yapıyorsak eminim hepimiz ekmeği yada pideyide fazlasıyla alıyoruzSonra masayı toplarken ya poşetlere koyup yada dolaplarda saklıyoruzGeneldede bayatladı diye evdekilerde tercih etmediğinden öylece kaldıkları oluyor

Atıldığını sanmıyorum malum ekmek kutsaldır

Ayrıca ekmek çok çabuk bozulan yada kuruyan bir gıdamaddesidirEğer ekmek yenilmeyecek gibiyse naylon bir poşette saklamayın tüysüz bir keten kumaş torbada mutfakta uygun bir yerde asarak saklayabilirsiniz

Hafif kurumuş ekmeği mikro dalgada 30 sn de ısıtıp taze gibi yapabilirsiniz

Herkesin bildiği başka bir yolda kaynayan suyun üzerine koyacağınız kapaklı kevgirin içine attığınız ekmek dilimleri yumuşatabilirsiniz

Ekmekle yapılabilcek o kadar çok şey varki

Bazılarını burda paylaşmak istedim

Resim çekmeyi unutmazsam resimlerlede sunarım inşallah

Sizlerinde tarifleri varsa paylaşırsa çok sevinirim

İlk tarifim çocuklar buna ekmek kebabı diyorlar ama biz

Ekmek Mantısı diyelim

Bayat ekmeleri ısıya dayanıklı bir tepsiye doğrayınÜzerine sıvı yağ gezdirerek fırında 10 dk kadar kızartınÜzerini kapatırsanız ekmeklerin kenarları kuru ve sert olmayacaktır

O sırada yapışmaz tavada orta boy bir kase kadar kıymayı 1 kaşık salça ,bir miktar zeytinyağı ile kavurun

İsteğe göre domates sivribiberde katılabilirsulandırdığı için ben tercih etmiyorum

Daha sonra fırından aldığınız ekmeklerin üzerine yaptığınız bu harcı dökün

Sarımsaklı yada normal fakat sulandırılmış yoğurt döküp en üste tereyağı bol baharatla hafif pembeleştirerek üzerine dökün

Tek başına bile doyurucu olacağından yanına ek birşey yapmanıza gerek kalmayacak

Alıntı Yaparak Cevapla