Konu
:
İftarda Artan Ekmekler
Yalnız Mesajı Göster
İftarda Artan Ekmekler
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İftarda Artan Ekmekler
Artan Ekmekler - Ekmekleri Atmayın - Ekmekle Yapılan Tarifler
İftarda doymayacağımızı sanıp nasıl yemekleri fazla yapıyorsak eminim hepimiz ekmeği yada pideyide fazlasıyla alıyoruz
Sonra masayı toplarken ya poşetlere koyup yada dolaplarda saklıyoruz
Geneldede bayatladı diye evdekilerde tercih etmediğinden öylece kaldıkları oluyor
Atıldığını sanmıyorum malum ekmek kutsaldır
Ayrıca ekmek çok çabuk bozulan yada kuruyan bir gıdamaddesidir
Eğer ekmek yenilmeyecek gibiyse naylon bir poşette saklamayın tüysüz bir keten kumaş torbada mutfakta uygun bir yerde asarak saklayabilirsiniz
Hafif kurumuş ekmeği mikro dalgada 30 sn de ısıtıp taze gibi yapabilirsiniz
Herkesin bildiği başka bir yolda kaynayan suyun üzerine koyacağınız kapaklı kevgirin içine attığınız ekmek dilimleri yumuşatabilirsiniz
Ekmekle yapılabilcek o kadar çok şey varki
Bazılarını burda paylaşmak istedim
Resim çekmeyi unutmazsam resimlerlede sunarım inşallah
Sizlerinde tarifleri varsa paylaşırsa çok sevinirim
İlk tarifim çocuklar buna ekmek kebabı diyorlar ama biz
Ekmek Mantısı
diyelim
Bayat ekmeleri ısıya dayanıklı bir tepsiye doğrayın
Üzerine sıvı yağ gezdirerek fırında 10 dk kadar kızartın
Üzerini kapatırsanız ekmeklerin kenarları kuru ve sert olmayacaktır
O sırada yapışmaz tavada orta boy bir kase kadar kıymayı 1 kaşık salça ,bir miktar zeytinyağı ile kavurun
İsteğe göre domates sivribiberde katılabilir
sulandırdığı için ben tercih etmiyorum
Daha sonra fırından aldığınız ekmeklerin üzerine yaptığınız bu harcı dökün
Sarımsaklı yada normal fakat sulandırılmış yoğurt döküp en üste tereyağı bol baharatla hafif pembeleştirerek üzerine dökün
Tek başına bile doyurucu olacağından yanına ek birşey yapmanıza gerek kalmayacak
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul