Yalnız Mesajı Göster

İftarda Artan Ekmekler

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İftarda Artan Ekmekler



Artan Ekmekler - Ekmekleri Atmayın - Ekmekle Yapılan Tarifler

İftarda doymayacağımızı sanıp nasıl yemekleri fazla yapıyorsak eminim hepimiz ekmeği yada pideyide fazlasıyla alıyoruzSonra masayı toplarken ya poşetlere koyup yada dolaplarda saklıyoruzGeneldede bayatladı diye evdekilerde tercih etmediğinden öylece kaldıkları oluyor


Atıldığını sanmıyorum malum ekmek kutsaldır


Ayrıca ekmek çok çabuk bozulan yada kuruyan bir gıdamaddesidirEğer ekmek yenilmeyecek gibiyse naylon bir poşette saklamayın tüysüz bir keten kumaş torbada mutfakta uygun bir yerde asarak saklayabilirsiniz


Hafif kurumuş ekmeği mikro dalgada 30 sn de ısıtıp taze gibi yapabilirsiniz


Herkesin bildiği başka bir yolda kaynayan suyun üzerine koyacağınız kapaklı kevgirin içine attığınız ekmek dilimleri yumuşatabilirsiniz


Ekmekle yapılabilcek o kadar çok şey varki


Bazılarını burda paylaşmak istedim


Resim çekmeyi unutmazsam resimlerlede sunarım inşallah


Sizlerinde tarifleri varsa paylaşırsa çok sevinirim



İlk tarifim çocuklar buna ekmek kebabı diyorlar ama biz

Ekmek Mantısı diyelim

Bayat ekmeleri ısıya dayanıklı bir tepsiye doğrayınÜzerine sıvı yağ gezdirerek fırında 10 dk kadar kızartınÜzerini kapatırsanız ekmeklerin kenarları kuru ve sert olmayacaktır

O sırada yapışmaz tavada orta boy bir kase kadar kıymayı 1 kaşık salça ,bir miktar zeytinyağı ile kavurun

İsteğe göre domates sivribiberde katılabilirsulandırdığı için ben tercih etmiyorum

Daha sonra fırından aldığınız ekmeklerin üzerine yaptığınız bu harcı dökün

Sarımsaklı yada normal fakat sulandırılmış yoğurt döküp en üste tereyağı bol baharatla hafif pembeleştirerek üzerine dökün

Tek başına bile doyurucu olacağından yanına ek birşey yapmanıza gerek kalmayacak

Alıntı Yaparak Cevapla