Konu
:
kınnış
Yalnız Mesajı Göster
kınnış
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
kınnış
malzemeler:
1 kilo un
yeteri kadar su,
1 corba kasigi tuz
1 tavuk
8-10 dis sarmisak
haşlamak için de su
yapılışı
Un bir legene konur ve uzerine tuz atilip yeteri kadar suyla hamur yapilir
hamurun kivami sert olmali
Tavuk da buyuk bir tencereye konupaz tuz atilip pisene kadar kaynatilir ,daha sonra tavuk suyundan cikarilip kemiklerinden ayrilir guzelce parcalanir
bir kenarda bekletilir
Hamur biraz bekletilir ve kucuk parcalar halinde kesilip ince uzun uzun yuvarlak cubuklar yapilir bu cubuklar 2 cm uzunlugunda kesilip isaret parmagi ve orta parmak kullanilarak uzerine hafifce bastirip parmaklarin altindan kaydirilarak birakilir
butun hamur ayni sekil verildikten sonra genisce bir tepsiye alinir
Haslanan tavugun suyundan 2-3 kase ayrilir ve geri kalani buyukce bir tencereye alinip uzerine kaynamis su ilave edilir az tuz atilir ve kaynayan suya hazirlanan hamurlarin tamami bosaltilir
arada bir karistirilarak pisirilir guzelce pisince buyuk bir tepsiye alinir uzerine ayiklanan tavuk etleri serpilir
sarmisaklar soyulup guzelce ezilir daha sonra ayrilan 2-3 kase tavuk suyuna ilave edilir
sonra hep beraber servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul