Konu: kınnış
Yalnız Mesajı Göster

kınnış

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

kınnış





malzemeler:

1 kilo un

yeteri kadar su,

1 corba kasigi tuz

1 tavuk

8-10 dis sarmisak

haşlamak için de su

yapılışı


Un bir legene konur ve uzerine tuz atilip yeteri kadar suyla hamur yapilirhamurun kivami sert olmaliTavuk da buyuk bir tencereye konupaz tuz atilip pisene kadar kaynatilir ,daha sonra tavuk suyundan cikarilip kemiklerinden ayrilir guzelce parcalanir bir kenarda bekletilirHamur biraz bekletilir ve kucuk parcalar halinde kesilip ince uzun uzun yuvarlak cubuklar yapilir bu cubuklar 2 cm uzunlugunda kesilip isaret parmagi ve orta parmak kullanilarak uzerine hafifce bastirip parmaklarin altindan kaydirilarak birakilirbutun hamur ayni sekil verildikten sonra genisce bir tepsiye alinirHaslanan tavugun suyundan 2-3 kase ayrilir ve geri kalani buyukce bir tencereye alinip uzerine kaynamis su ilave edilir az tuz atilir ve kaynayan suya hazirlanan hamurlarin tamami bosaltilirarada bir karistirilarak pisirilir guzelce pisince buyuk bir tepsiye alinir uzerine ayiklanan tavuk etleri serpilirsarmisaklar soyulup guzelce ezilir daha sonra ayrilan 2-3 kase tavuk suyuna ilave edilir sonra hep beraber servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla