06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ançüezli Pizza
Malzemeler
Mutfak
Zorluk **
Süre 25 dk
Kaç Kişilik 5
Yöntem
Hamur için :
500 gr un (4 Su bardağı)
20 gr bira mayası (2 çorba kaşığı)
1 su bardağı ılık süt
1 Adet yumurta
50 gr sıvıyağ (1 kahve fincanı)
Yeterince tuz
Bir fiske şeker
Üstü için :
Yarım şişe domates suyu veya ketçap
150 Gr kaşar peyniri
2 Çorba kaşığı ançüez
3 Diş sarmısak
1 Fincan sıvıyağ
Yeterince tuz, biber
Hazırlanışı
Hamurun hazırlanması : 500 gr unu temiz bir zemin üzerine eleyin
Unun ortasını havuz gibi açın
20 gr bira mayasını 1 su bardağı ılık sütle ezerek una katın ve üstünü unla örterek bekletin
Unun üzeri çatlayınca 1 kahve fincanı sıvıyağ, 1 adet yumurta, tuzu ve bir fiske şekeri koyup, kulak memesinden daha yumuşak bir hamur yapın
Ilık bir yerde 20-25 dakika mayalandırın
Mayalandıktan sonra elma büyüklüğünde parçalara ayırıp bir süre de böyle bekletin
Her parçayı oklava ile 15-20 santim genişliğinde, yarım santim kalınlığında daire biçiminde açın
Üzerine bolca yağ sürüp bekleyerek mayalandırın, kabarınca fırına sürüp azıcık pişirin
Pizza hamurunuz, üzerine masrafını yani üstünü komaya hazırdır
Koyuca domates suyunu veya ketçabı bir kaba koyun
İçine dövülmüş sarmısağı, tuzu, biberi, ançüezi ve 1 fincan sıvı yağı koyup iyice karıştırın
Bu karışımı önceden hazırladığınız hamurun üzerine koyduktan sonra kaşar peyniri rendesi ile örtün
Sıcak fırında 5-6 dakika pişirin
Sıcak olarak servis yapın
|
|
|