Yalnız Mesajı Göster

Tatar Böreği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tatar Böreği



Tatar Böreği Tarifi - Tatar Böreği Nasıl Yapılır - Tatar Böreği Malzemeleri



Tatar Böreği


Malzemeler

· 250 gr kıyma

· 6-7 dal maydanoz

· Tuz-karabiber

· 15 su bardağı un

· 1 yumurta

· 3 çorba kaşığı su

· 4 çorba sıvı yağ

· 4 su bardağı et suyu

Yapılışı


Maydanozu kıyın Bir kapta kıyma, maydanoz, tuz ve karabiberi karıştırıp iç malzemeyi hazırlayın


Unu hamur yoğurma kabına eleyin Ortasını havuz gibi açıp tuz, yumurta ve suyu ekleyip yoğurun Üzerine nemli bir bez örtüp hamuru dinlendirin


Hamuru 2 parçaya ayırın Tezgâha un serpip bezeleri 30-35 cm çapında açın Yufkaları 4'er cm kareler olacak şekilde kesin


Fırın tepsisini 2 kaşık yağ ile yağlayın Hamur karelerinin iki uçlarını birbirleriyle birleştirerek kayık şekline getirin Ortalarına iç malzemeden yerleştirip fırın tepsisine dizin Malzeme bitinceye kadar işlemi sürdürün


Fırını ısıtın Et suyunu ısıtıp bir bardağını hamurların üzerine gezdirerek dökün Tepsiyi fırına verin 10 dakika pişirdikten sonra üzerlerine tekrar 1 bardak sıcak et suyu gezdirin Kalan et suyu bitene kadar her seferinde 1 bardak et suyunu hamurların üzerine gezdirip 10 dakika pişirin


İki kaşık sıvıyağı tavada kızdırın, kırmızı tozbiber ekleyip karıştırın Sarımsakları ezip yoğurda ilave edin Mantıları servis tabağına alıp üzerlerine sarımsaklı yoğurt gezdirin Üzerine biberli yağı gezdirip servis yapın Dilerseniz sumak da serpebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla