Konu
:
Peynirli Tepsi Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Tepsi Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Tepsi Böreği
Peynirli Tepsi Böreği Tarifi - Peynirli Tepsi Böreği Yapılışı - Peynirli Tepsi Böreği Nasıl Yapılır - Peynirli Tepsi Böreği Malzemeleri
Malzeme :
750 gr
hazır yufka «4-5 yaprak»
Dörtte bir paket margarin yağı
150 gr
süt (bir bardaktan biraz az)
1 küçük paket margarin yağı
30 gr
un (yarım kahve fincanından biraz fazla)
350 gr
süt
(Bir buçuk bardak)
200 gr
beyaz peynir
2 adet yumurta
1 demet maydanoz
Yapılışı:
Bir tencereye, bir süre suda bırakılarak tuzu alınmış beyaz peynir, ince kıyılmış bir demet maydanoz ve yumurtalar konarak çatalla iyice ezilir ve bir tarafa bırakılır
İçinde dörtte bir paket yağ bulunan bir tencereye yarım kahve fincanından biraz fazla un konarak sarartmadan ve devamlı karıştırmak suretiyle 1 - 2 dakika kadar kavrulur
Sonra buna 1,5 bardak ılık sütü devamlı karıştırmak suretiyle azar azar ilave edip yedirmeli ve muhallebi kıvamına gelince ateşten indirip ılınmaya bırakmalıdır
Ilınınca bunu, evvelden yapılmış olan yumurtalı peynirle karıştırarak iç olarak kullanmak üzere ayırmalıdır
İçinde eritilmiş bir paket yağ bulunan bir kaba süt ılık olarak yavaş yavaş katılır ve bir taraftan da karıştırılarak birbiri ile halledilir
Yufkalardan sağlam bir yaprak, tepsiden taşarcasına yayılır ve üzerine münasip miktar «2 kaşık kadar» yufkanın her tarafını yağlayacak şekilde yağlı sütten gezdirilir
Bunun üzerine tekrar yufka döşenir ve onun da üzeri yağlanır
Yarısı olunca bütün iç bu yarıya müsavi olarak yayılır ve gene üzerine bir kat yufka ve sütlü yağ tekrar yufka konur
Bu arada parça yufkalar da katlar arasına yerleştirilir
En sonunda ilk yaprağın tepsi dışına taşan uçları böreğin üzerine kıvrılarak bir nevi bohça haline getirilir
Kalan sütlü yağ da bu en üst kısma yayılarak tamamlanır
Kenar parçaların yapışması ve kızardığında manzarasının güzel olması için bir yumurta çırpılarak sürülürse iyi olur
Hazırlanan bu börek çok hafif ateş üzerinde ve tepsi devamlı sallanmak suretiyle pişirilebilirse de firma verilerek 40 dakika sonra alınması münasiptir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul