Konu
:
ENGINARLı MAKARNA
Yalnız Mesajı Göster
ENGINARLı MAKARNA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
ENGINARLı MAKARNA
MALZEMELER
15O gr salam
1 limonun suyu
5 adet enginar
100 gr margarin
4 çorba kaşığı un
1 paket kesme makarna
150 gr rendelenmiŞ kaŞar peyniri
tuz, karabiber
HAZIRLANIŞI
Enginarları temizleyip tuzlu ve limonlu suya koyun
Enginarları küçük küçük doğrayın
Hepsini tuzlu suda haşlayın, sularını süzüp 1 çorba kaşığı margarinle kavurun
Salamı ince ince doğrayın
Makarnayı tuzlu suda haşlayıp, süzüdükten sonra küçük parçalara doğradığınız üç çorba kaşığı margarin ve rendelenmiş peynirin üçte biriniyle karıştırın
Diğer bir tavaya iki çorba kaşığı margarini koyun
Yağ ısınınca tahta bir kaşıkla hızlı hızlı karıştırarak unu ilave edin
Unu yağa iyice yedirdikten sonra, kaynar sütü yavaş yavaş ilave edin
Tuzunu ve karabıberini de serptikten sonra karıştırmaya devam edip beş altı dakika pişirin
Bir fırın kabını yağlayıp, sostan ince bir tabaka yayın
Makarnayla enginarları karıştırıp, üzerine de doğranmış salamı yayarak dökün
Kalan sosun yarısını da yayın
Üzerine rendelenmiş peynirle yağ parçalarını serptikten sonra kabı sıcak fırına koyup üstü iyice
kızarıncaya dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul