Konu
:
Haşhaşlı çörek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı çörek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı çörek
Malzemeler:
1 paket (42g) yaş maya ( veya 1,5 yemek kaşığı toz maya)
1,5 su bardağı ılık süt
1 çay kaşığı toz şeker
aldığı kadar un
yarım su bardağından biraz fazla eritilmiş tereyağı
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı tuz
1 su bardağı haşhaş ezmezi
1 yumurtanın sarısı
üzerine haşhaş veya çörek otu
Hazırlanması:
1
ılık sütte şekeri ve mayayı eritin
2
bir miktar unu ve tuzu geniş bir kaba alın
ortasını havuz biçiminde açarak erimiş tereyağını, zeytinyağını ve süt karışımını unun ortasına dökün
azar azar un ekleyerek elinize yapışmayacak bir hamur elde edin
3
hamuru yaklaşık 20 dakika yoğurun
hamura disk şekli verip üzerini temiz bir bezle örtün ve kabarması için 1 saat bekleyin
4
hamurunuz masanın üzerinde mayalanırken kitabınızı ve çayınızı alıp karşısına geçin
belki o an duymak isteyeceğiniz bir cümle sizi bekliyor olabilir
"başarı, başkaları pes etse bile çabalamaya devam etmektir
"
5
hamur tamamen kabarınca 2-3 dakika daha yoğurun
hamuru ikiye bölün
parçalardan birini dikdörtgen bir fırın tepsisinin üzerinde elinizle açın
6
zeytinyağı ile yumuşattığınız haşhaş ezmesinin yarısını hamurun üzerine yayın ve irice sarıp rulo yapın
rulonun uçlarını simit gibi birleştirin
7
kalan hamur için de aynı işlemleri yaptıktan sonra her ikisini de bir tepsiye yerleştirin
üzerlerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
8
önceden ısıtılmış 200C fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul