Yalnız Mesajı Göster

ISPANAKLI AKITMA

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

ISPANAKLI AKITMA



ISPANAKLI AKITMA



Malzemeler:



- 2 su bardağı un,

- 2 su bardağı süt,

- 2 adet yumurta,

- 1 çay kaşığı tuz,

- 1 çay bardağı sıvıyağ,

- 500 gr ıspanak yaprağı,

- 2 adet soğan,

- Tuz, karabiber,

- 300 gr yoğurt,

- 2 diş sarmısak



Yapılışı:

Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır Bir

kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür Her iki tarafı kızartılır Ispanaklar doğranıp, yıkanır Üzerinden

kaynar su geçirilir Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir Tuz, karabiber eklenir Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla