06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
ISPANAKLI AKITMA
ISPANAKLI AKITMA

Malzemeler:
- 2 su bardağı un,
- 2 su bardağı süt,
- 2 adet yumurta,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 1 çay bardağı sıvıyağ,
- 500 gr ıspanak yaprağı,
- 2 adet soğan,
- Tuz, karabiber,
- 300 gr yoğurt,
- 2 diş sarmısak
Yapılışı:
Süt, un, yumurtalar ve tuz telle iyice çırpılır Tavaya 1 yemek kaşığı sıvıyağ konur ve kızdırılır Bir
kepçe sıvı hamurdan tavaya dökülür Her iki tarafı kızartılır Ispanaklar doğranıp, yıkanır Üzerinden
kaynar su geçirilir Soğan ince doğranıp, 2-3 yemek kaşığı sıvıyağda kavrulur Ispanaklar ilave edilip, suyunu çekinceye kadar pişirilir Tuz, karabiber eklenir Her akıtmanın içine yeteri kadar ıspanak konup, rulo biçiminde sarılır Yoğurt sarmısakla karıştırılıp, akıtmaların üzerine gezdirilip, servis yapılır
Afiyet olsun
|
|
|