Konu
:
Parmesanlı Çıtır Poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Parmesanlı Çıtır Poğaça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Parmesanlı Çıtır Poğaça
Parmesanlı Çıtır Poğaça tarifi - Parmesanlı Çıtır Poğaça yapilisi
Malzemeler,
1 Çay bardağı yoğurt
1 Paket margarin (oda sıcaklığında)
1 kase rendelenmiş parmesan peyniri
2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)
1 Paket kabartma tozu
1 Yemek kaşığı sirke
Aldığı kadar un
Hazırlanışı,
Parmesan peyniri hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın
Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın
Tam ortalarına rendelediğiniz parmesan peynirinden koyarak kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün
175 derecelik fırında 40-45 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin
Hafif ılık olarak servis yapın
Afiyet Olsun
Not: Dilerseniz susam, çörek otu yada haşhaş ile süsleyebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul