Yalnız Mesajı Göster

Parmesanlı Çıtır Poğaça

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parmesanlı Çıtır Poğaça



Parmesanlı Çıtır Poğaça tarifi - Parmesanlı Çıtır Poğaça yapilisi

Malzemeler,

1 Çay bardağı yoğurt

1 Paket margarin (oda sıcaklığında)

1 kase rendelenmiş parmesan peyniri

2 Adet yumurta (birinin sarısı üzeri için)

1 Paket kabartma tozu

1 Yemek kaşığı sirke

Aldığı kadar un
Hazırlanışı,

Parmesan peyniri hariç tüm malzemeyi derin bir kaba alın

Orta sertlikte bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğurun

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle açın

Tam ortalarına rendelediğiniz parmesan peynirinden koyarak kapatın

Yağlanmış fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürün

175 derecelik fırında 40-45 dakika üzerleri kızarıncaya dek pişirin

Hafif ılık olarak servis yapın

Afiyet Olsun

Not: Dilerseniz susam, çörek otu yada haşhaş ile süsleyebilirsiniz

Alıntı Yaparak Cevapla