Yalnız Mesajı Göster

Puf Hamur Kızartması

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Puf Hamur Kızartması



puf hamurunun hazırlanması - puf hamuru nasıl yapılır - puf hamuru tarifi



Malzemeler,


1 su bardağı yoğurt

1 paket kabartma tozu

1 silme tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Kızartmak için; sıvı yağ

Hazırlanışı,


1 Un hariç tüm malzemeyi derin bir kapta karıştırın

2 Yavaş yavaş un ekleyerek ele yapılmayan bir hamur elde edin

3 Üzerine nemli bez örtüp 15 dakika dinlendirin

4 Un serptiğiniz tezgah üzerinde hamurunuzu merdane ile 1 cm kalınlığında açın

5 İster kalıp ile ister bıçakla keserek küçük parçalar hazırlayın

6 Tavanıza 1 parmak kalınlığında sıvı yağ koyup, çok fazla olmamak üzere kızdırın

7 Hamurlarınızın iki tarafını kızgın yağda yakmadan pişirin

8 Yağınızın sıcaklığını arada ocak ısısını azaltarak kontrol edin


Püf Noktası : Çok kızgın yağda hamurlarınız kabaramadan yanabilirler Buna dikkat ederseniz puf puf kabaran nefis hamurlarınız olur


Alıntı Yaparak Cevapla