Konu
:
Kıymalı Kömbe
Yalnız Mesajı Göster
Kıymalı Kömbe
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kıymalı Kömbe
Malzemeler:
Hamuru:
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1 su bardağı yoğurt
Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)
1-2 tatlı kaşığı tuz
Yarım tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un
İç malzemesi:
250 gr dana kıyma
1 adet büyük soğan
2 adet domates
3 adet yeşil biber
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)
tuz, karabiber
Yapılışı:
Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir
Hamur ikiye bölünür
Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır
Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır
Beklemek üzere bir kenara alınır
Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır
İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır
Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur
Doğranmış soğan ve biber ilave edilir
4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir
Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır
Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır
Tepsiye yerleştirilir
Üzerine kıyma harcının tümü serilir
Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir
En son üstüne yumurta sarısı sürülür
Bıçakla dilimlenir
200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul