Yalnız Mesajı Göster

Kıymalı Kömbe

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kıymalı Kömbe




Malzemeler:
Hamuru:


1 su bardağı süt

1 su bardağı su

1 su bardağı yoğurt

Yarım paket yaş maya (yada 1 tatlı kaşığı kuru maya)

1-2 tatlı kaşığı tuz

Yarım tatlı kaşığı şeker

Aldığı kadar un

İç malzemesi:


250 gr dana kıyma

1 adet büyük soğan

2 adet domates

3 adet yeşil biber

Yarım çay bardağı sıvı yağ

1 yumurta( sarısı üzerine sürmek için)

tuz, karabiber


Yapılışı:


Önce kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir Hamur ikiye bölünür Birinci hamur tepsi büyüklüğünde açılır Üzerine sıvı yağ sürülür ve hamur dörde katlanır Beklemek üzere bir kenara alınır Aynı işlem diğer hamur içinde yapılır

İçini hazırlamak için ; önce tavaya bir miktar sıvı yağ aktarılır Daha sonra kıyma suyunu salıp çekene kadar kavurulur

Doğranmış soğan ve biber ilave edilir 4-5 dakika kavrulduktan sonra doğranmış domatesi ilave edilir

Domateste 4-5 dakika kavrulduktan sonra tuz, karabiber katılır ve ocağın üstünden alınarak ılınması için bir kenara alınır

Tepsi yağlanır ve hamurlardan biri tepsi büyüklüğünde elle yada merdaneyle açılır Tepsiye yerleştirilir

Üzerine kıyma harcının tümü serilir

Diğer hamurda tepsi büyüklüğünde açılır ve tepsiye yerleştirilir

En son üstüne yumurta sarısı sürülür

Bıçakla dilimlenir

200° C derece fırında kömbenin altı ve üstü güzelce kızarana dek fırınlanır

Alıntı Yaparak Cevapla