Yalnız Mesajı Göster

Kabaklı Ekmek Suflesi

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabaklı Ekmek Suflesi



Kabaklı Ekmek Suflesi









Malzemeler



2 adet kabak

10-12 dilim bayat ekmek

2 bardak süt

3 adet yumurta

200 gr taze kaşar rendesi

Yarım demet dereotu

1 çay bardağı zeytinyağı

Tuz

Karabiber



Yapılışı:



Bayat ekmekleri değerlendirmek amacı ile yapacağımız bu fırın yemeğini ister misafirlerimize ister ailemize kolaylıkla sunabiliriz Öncelikle yumurtalar süt ve yağ ile çırpılır Tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu eklenir Geniş bir kaba dökülen karışımın içine bayat ekmeklerimiz atılarak 20 dakika kadar bekletilir Daha sonra istenilen şekildeki bir fırın kabı yağlanarak sıra sıra suflemiz döşenir İnce bir şekilde dilimlenmiş olan kabaklar, üzerine ekmek dilimleri ve taze kaşar rendesi Bütün malzeme bitene kadar dizme işlemi devam eder Eğer sütlü karışımdan kaldı ise onu da fırın kabımıza boşaltıp 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiririz Suflemiz sıcak olarak servis edilir


Alıntı Yaparak Cevapla