Konu
:
Kabaklı Ekmek Suflesi
Yalnız Mesajı Göster
Kabaklı Ekmek Suflesi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabaklı Ekmek Suflesi
Kabaklı Ekmek Suflesi
Malzemeler
2 adet kabak
10-12 dilim bayat ekmek
2 bardak süt
3 adet yumurta
200 gr taze kaşar rendesi
Yarım demet dereotu
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Yapılışı:
Bayat ekmekleri değerlendirmek amacı ile yapacağımız bu fırın yemeğini ister misafirlerimize ister ailemize kolaylıkla sunabiliriz
Öncelikle yumurtalar süt ve yağ ile çırpılır
Tuz, karabiber ve ince kıyılmış dereotu eklenir
Geniş bir kaba dökülen karışımın içine bayat ekmeklerimiz atılarak 20 dakika kadar bekletilir
Daha sonra istenilen şekildeki bir fırın kabı yağlanarak sıra sıra suflemiz döşenir
İnce bir şekilde dilimlenmiş olan kabaklar, üzerine ekmek dilimleri ve taze kaşar rendesi
Bütün malzeme bitene kadar dizme işlemi devam eder
Eğer sütlü karışımdan kaldı ise onu da fırın kabımıza boşaltıp 180 derecelik fırında 30-40 dakika kadar pişiririz
Suflemiz sıcak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul