Konu
:
Pazılı Alt Üst Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Pazılı Alt Üst Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Pazılı Alt Üst Böreği
Pazılı Alt Üst Böreği Tarifi - Pazılı Alt Üst Böreği Yapılışı - Pazılı Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Pazılı Alt Üst Böreği Malzemeleri
Malzemeler:
1 demet pazı
2 adet soğan 250 gr kıyma
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Yeteri kadar tuz, kırmızı pul biber
Hamuru için:
1 su bardağı su
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Aldığı kadar un
Yeteri kadar tuz
100 gr margarin
Hazırlanışı:
Pazı yapraklarını ince kıyıp 5 dakika haşlayın
Suyunu süzün
Soğanı ince kıyın
Sıvı yağda kavurup kıymayı ilave edin
Kavrulunca haşlayıp suyunu sıktığınız pazıları katıp biraz kavurun
Tuz ve kırmızıbiber ekleyerek soğumaya bırakın
Hamuru için yoğurma kabına yumurtayı kırın
Su, tuz ve sıvı yağı ekleyerek karıştırın
Unu yavaş yavaş ilave ederek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğurun
Hamuru ikiye bölüp 5'er beze yumaklayın
Yaş bir bez altında 20 dakika dinlendirin
Margarini eritip soğutun
Her beze yumağını tabak büyüklüğünde açın
Üzerini bir yemek kaşığı yağ ile yağlayın
En üstteki hamuru yağlamayın
Önce alt hamurunu açıp yağlanmış yuvarlak kalıba yayın
Arasına pazılı harcı yayıp diğer hamuru açıp üzerine yerleştirin
Üzerine de biraz yağ gezdirip 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin
(Yüzünün parlak olmasını isterseniz yumurta sarısı sürebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul