06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ispanaklı Alt Üst Böreği
Ispanaklı Alt Üst Böreği Tarifi - Ispanaklı Alt Üst Böreği Yapılışı - Ispanaklı Alt Üst Böreği Nasıl Yapılır - Ispanaklı Alt Üst Böreği Malzemeleri
Malzeme :
500 gr un,
500 gr ıspanak,
250 gr yağ,
1 baş soğan,
2 yumurta,
1/2 demet maydanoz,
1/2 demet dereotu
Yapılışı:
1- 500 gr unu hamur tahtasına eleyiniz
2- Bir kaşık yağ, 1 yumurta kırıp, tuz atıp ılık su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapınız
3- Yaş bez altında 15 dakika dinlendiriniz
4- Yağı bir tavaya koyup hafif eritiniz
5- Soğuk bir yere koyup hafif donmağa başlarken kaşıkla karıştıra, karıştıra beyazlatınız
6- Dinlenen hamuru 2 eşit parçaya ayırınız
7- Bir parçayı 1/2 cm kalınlıkta daireye açıp üzerine dondurulmuş yağın yansını fırça ile sürüp boyuna 3'e katlayınız
8- Boyuna katladığınız hamurlara kalan yağı sürerek tekrar 3'e katlayıp hamura kare şekli veriniz, En üstüne yağ sürmeyiniz
9- Diğer hamuru da aynı şekilde açıp yağlayıp katlayınız
10- Hamurlan 20 dakika dinlendiriniz
11- Yağı donmuş her yumağı yarım cm incelikte açınız, yağ artmışsa hafif yağlayıp, kenarlarından içe doğru bükerek bir çubuk yapınız
12- Çubuğu kendi etrafında döndürerek yuvarlayıp bir yumak elde ediniz
13- ikinci hamurda da aynı şekilde açıp yumak yapınız
14- Tekrar 20 dakika dinlendiriniz
15- Her parçayı tepsi büyüküğünde 1 cm kalınlıkta açıp birini alta koyup içine içini koyup diğer yufkayı da üstüne kapatınız
16- Kenarlarını hafif bastırıp üzerine yumurta sarısı sürünüz
17- Önceden kızdırılmış fırında altı üstü pembe renkte pişiriniz
18- Karelere kesip servis yapınız
|
|
|