Konu
:
Kuş Yuvası
Yalnız Mesajı Göster
Kuş Yuvası
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuş Yuvası
Kuş Yuvası Tarifi - Kuş Yuvası Nasıl Yapılır - Kuş Yuvasının Yapılışı
Malzemeler:
Hamur:
• 4 su bardağı un
• 1 su bardağı ılık su
• 1/2 paket Yuva 42g Yaş Maya
• 1 tatlı kaşığı tuz
• 1/2 su bardağı svı yağ
• Sıvıyağ yada eritilmiş margarin (hamuru yağlamak için)
İç Malzeme:
• 3 adet patlıcan (közlenmiş)
• 100 g beyaz peynir
• 1 tutam maydanoz
• Sıvıyağ
• Tuz
• Karabiber
• 1 adet havuç
Üzeri İçin:
• 1 adet yumurta
• Susam
• Çörek otu
Hazırlanışı:
Öncelikle ılık su, maya, yağ ve tuzu yoğurma kabına alın
Maya suda çözüldükten sonra ununu ilave ederek yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun
Üzerini nemli bir bezle örterek hamuru 15 dakika dinlendirin
İç harç için patlıcanları közleyip, iri parçalar halinde doğrayın
Havuçları rendeleyip az yağda soteleyin
Patlıcanı ilave edip biraz daha soteleyin
Tuzunu karabiberini ilave ettikten sonra beyaz peyniri ilk sıcaklığı çıktıktan sonra maydanozla birlikte dahil edin
Dinlenmiş hamuru iki eşit parçaya bölün ve her parçadan sekiz beze ayırın
Sekiz adet bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın ve aralarını yağlayın
Üst üste koyarak oklava yardımı ile çok ince olmayacak şekilde açın, kalan sekiz adet bezeye de aynı işlemi uygulayın
Elde ettiğiniz iki adet yufkayı dört eşit parçaya bölün yani 8 adet çeyrek yufka elde edin
Her yufkayı yuvarlak kısımlarından hafifçe çekerek uzatın, geniş kısımlarına patlıcanlı harçtan koyun ve uzunca rulo yapın
İki ucunu birleştirerek simit şeklini verin
Üzerine yumurta sürüp simidin kenarlarından bıçağın ucuyla kesikler atın
Çörek otu ve susam serpin
180 derecelik ısıtılmış fırında pişirin
İç harcı damak tadına göre patatesli, peynirli veya maydonozlu da olabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul