Yalnız Mesajı Göster

TAVUKLU GÜL BÖREĞİ

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

TAVUKLU GÜL BÖREĞİ



TAVUKLU GÜL BÖREĞİ



Malzemeler:

- 4 adet yufka,

- 1 adet tavuk göğsü,

- 1 tatlı kaşığı tuz


Üzeri İçin:

- 1 yumurta sarısı,

- 2 yemek kaşığı susam


Sosu İçin:

- 1,5 su bardağı tavuk suyu,

- 1 su bardağı süt,

- 1 adet yumurta,

- 5 yemek kaşığı sıvıyağ,

- 2 yemek kaşığı un,

- Tuz, karabiber,

- 1 çay bardağı su,

- 125 gr margarin



Yapılışı:

Tavuk göğsünü tuz ekleyip üzerini örtünceye kadar su ilavesiyle haşlayın Ayıklayıp didikleyin Sıvıyağda unu hafif kavurup süt ve tavuk suyunu ilave edin Tavukları, karabiberi katın Yumurtayı ilave edip karıştırın Yufkaları dörde bölüp, su ve margarin karışımı ile yağlayın Uç kısmına tavuklu harçtan koyup rulo şeklinde sarın Ruloları kendi etrafında döndürüp gül şekli verin Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Üzerine bir miktar su ve yumurta sarısı sürüp susam ekin 200°C'lik fırında kızartın


Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla