Konu
:
Peynirli Açma
Yalnız Mesajı Göster
Peynirli Açma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Peynirli Açma
Peynirli Açma Tarifi - Peynirli Açmanın Yapılışı
Malzemeler,
Hamuru için,
4 su bardağı un
50 gram margarin
1 çorba kaşığı kuru maya
2 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuz
1,5 su bardağı ılık su
Üzeri için,
* 2 adet yumurta sarısı
* 1 çorba kaşığı çörekotu
İçi için,
* 150 gram margarin
* 200 gram beyaz peynir
Hazırlanışı,
1
Yoğurma kabına unu alıp ortasını havuz gibi açın
2
Hamuru için gerekli malzemeleri unun içine ekleyin
3
Ele yapışmayacak kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun
4
Hamurun üzerine bez serip 20 dakika dinlendirin
5
Dinlenmiş hamuru 10 eşit parçaya bölün
6
Her bir hamurun üzerine elinizle bastırıp yassı şekil verin
7
Ortalarına bir yemek kaşığı margarin ve beyaz peynir koyun
8
Hamurları rulo halinde sarın
9
Üzerine bez örterek 10 dakika daha dinlendirin
10
Rulo hamurların boylarını uzatıp ikiye katlayıp burgu şeklini verin
11
Yağlanmış fırın tepsisine açmaları dizin
12
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpin
13
Tepsiye yerleştirdiğiniz açmaları 15 dakika dinlendirin
14
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul