Yalnız Mesajı Göster

Yağ Mantısı

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yağ Mantısı



kayseri yöresi yemekleri -yöresel yemekler



Malzemeler


1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı su

Yarım çay bardağı sıvı yağ

2 yumurta

1 yemek kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı şeker

1 paket droetker instant maya

Un ( yumuşak bir hamur olmalı)



İçi için; 500 gr kıyma, tuz, karabiber

Kızartmak için yarım kg sıvı yağ



Hazırlanışı


Hamur mazlemelerini karıştırıp mayayı unun uzerine döküp yumuşak kvamlı bir hamur yapınMayalama kabına alın30 dk kadar mayalanmasını bekleyinBu arada kıymayı tuz ve karabiberle yoğurunHamur iki katına çıkınca bezelere ayırın yakşalık bir cm kalınlığında açınAçılan hamuru yaklaşık olarak 5x5 boyutlarında kesinHer bir parçanın içine hazırladığımız kıymadan koyup bohça şeklinde kapatınBu işlemi bütün hamurlar bitene kadar tekrarlayınDaha sonra kızgın yağda bu hamurları pişirinSos olarak domates ve biber salçası ve tereyağı kızdırıp kullanın yanına sarmısaklı yoğurt çok yakışıyor

Afiyet olsun herkese!!

Alıntı Yaparak Cevapla