Konu
:
Yağ Mantısı
Yalnız Mesajı Göster
Yağ Mantısı
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yağ Mantısı
kayseri yöresi yemekleri -yöresel yemekler
Malzemeler
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı su
Yarım çay bardağı sıvı yağ
2 yumurta
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket dr
oetker instant maya
Un ( yumuşak bir hamur olmalı)
İçi için; 500 gr kıyma, tuz, karabiber
Kızartmak için yarım kg sıvı yağ
Hazırlanışı
Hamur mazlemelerini karıştırıp mayayı unun uzerine döküp yumuşak kvamlı bir hamur yapın
Mayalama kabına alın
30 dk kadar mayalanmasını bekleyin
Bu arada kıymayı tuz ve karabiberle yoğurun
Hamur iki katına çıkınca bezelere ayırın yakşalık bir cm kalınlığında açın
Açılan hamuru yaklaşık olarak 5x5 boyutlarında kesin
Her bir parçanın içine hazırladığımız kıymadan koyup bohça şeklinde kapatın
Bu işlemi bütün hamurlar bitene kadar tekrarlayın
Daha sonra kızgın yağda bu hamurları pişirin
Sos olarak domates ve biber salçası ve tereyağı kızdırıp kullanın yanına sarmısaklı yoğurt çok yakışıyor
Afiyet olsun herkese!!
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul