Konu
:
Akdeniz Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Akdeniz Ekmeği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Akdeniz Ekmeği
evde ekmek nasıl yapılır - ekmek tarifleri - akdeniz ekmeği nasıl pişirilir
# Malzemeler:
300 gr yoğurt
# 55 gr (iki, iki buçuk yemek kaşığı) tereyağı
# 450 gr un
# Bir buçuk çay kaşığı tuz
# İki çay kaşığı karabiber
# Sekiz gr (1,5 tatmı kaşığı) karbonat
# 85 gr yağ içinde bekletilmiş kuru domates
# 85 gr file siyah zeytin
# Kurutulmuş otlar (fesleğen, kekik, dereotu kullanılabilir)
Hazırlanışı:
1
Fırını 200 dereceye ayarlayıp ısıtın
Fırın tepsisine hafif un serperek hazırlayın
2
Derin bir kabın içine un ve karbonatı eleyin, tuz, karabiber ve kurutulmuş baharatı ekleyip karıştırın
Tereyağını küçük parçalar halinde ilave edin
3
Yağı süzülüp küçük küçük doğranmış kuru domatesleri ve dilimlenmiş zeytinleri ilave edin
Hamurun ortasını açın ve yoğurdun yarısını ekleyip karıştırarak hamuru toplayın
Yoğurdun geri kalan miktarını yavaş yavaş ilave ederek yedirin
4
Hamuru hafif unlanmış tezgâhın üzerine alın ve bir iki dakika yoğurun
Tepsiye alın
Ekmek bıçağıyla sekiz eşit parça olacak şekilde hamurun üzerinde derin kesikler açın
Önceden ısıttığınız fırında 30-40 dakika pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul