Konu
:
Tatlı Muska Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tatlı Muska Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tatlı Muska Böreği
Malzemeler:
1 adet yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
Yarım limon suyu
1 çay bardağı çiğ süt
1 su bardağı ceviz içi
Aldığı kadar un
Şerbet malzemesi:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
Yarım limon suyu
Hazırlanışı:
Hamur için verilen tüm malzemeyi yoğurup kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edin
Yumurta büyüklüğünde pazılar yaparak tepsiye dizip üstünü örtün
Hamur açılırken yapışmaması için bir kap içinde un ve nişasta karışımı hazırlayın
Pazıların her biri 70-80 santim çapında olabildiğince ince açın
Açılan hamuru oklavaya sarıp üç parmak eninde pileli halinde katlayın
Karelere bölün
Her karenin içine ceviz koyun
Üçgen kapatın
Muska şekli verin
Bu muskaların hepsi üçgen tepeleri birbirinin ortasına gelecek şekilde aynı yönde tepsiye dizin
Kızdırılmış tereyağı gezdirin
Muskalar pembeleşinceye kadar 180 derecede pişirin
Börekler ılıkken şerbeti dökün
Şerbeti için su ve şekeri kaynatın
Kıvama gelince limon suyunu ilave edin
Bir taşım daha kaynatıp soğumaya bırakın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul