Konu
:
Susamlı Burgu Börek
Yalnız Mesajı Göster
Susamlı Burgu Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Susamlı Burgu Börek
susamlı burgu börek tarifi - susamlı burgu böregin yapılışı - börek tarifi
Malzemeler:
1 kg
yufka
4 yumurta(1 yumurta sarısını üstüne ayırın)
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı süt ya da harçtan artanını kullanın
içi:
1/2 kg
lor peyniri
gerekiyorsa tuz
maydanoz (yarım demet)
yapılışı:
süt,yağ ve yumurtaları mikserle çırpın bu harcımız olacak
lor peyniri,tuz ve kıyılmış maydanoz ile de içi hazırlayın
1
yufkayı yayın
fırçayla harçtan sürün her yerine
ve ortadan 2 ye kesin yufkayı
2 yarım dairemiz oldu
dairelerin düz taraflarına harçtan boylu boylunca yayın
sonra rulo sarın
2 rulomuz oldu
şimdi bu 2 ruloyu birbirine dolayarak burgulayın
hafif yağlı fırın tepsisine burguları düz bir şekilde sıralyın dolamayın
diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın
artan harcı fırçayla bolca böreğe sürün
ve üstlerini kapatıp (streç film,folyo veya bir tepsi vb
ile) dolaba kaldırın
en az yarım saat dolapta bekletin
böreği dolaba koyunca hemen 1 yumurta sarısı varsa artan harçtan 1 kaşık veya aynı miktar süt ve 1 tatlı kaşığı pekmezi çırpın çatalla kenara koyun
eğer yumurta sarısını hemen böyle çırpıp hazırlamazsak bir müddet sonra katılaşıyor ve pürtük kalıyor
fırını 180 C ye ısıtın
hazırladığınız yumurtalı karışımı böreğin üstüne sürün
susam serpin ve fırında güzelce kızartın
fırından aldığınız tepsinin üstünü örtün yumuşak kalır
çıtır kalsın istiyosanız açık kalabilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul