Yalnız Mesajı Göster

Susamlı Burgu Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Susamlı Burgu Börek



susamlı burgu börek tarifi - susamlı burgu böregin yapılışı - börek tarifi



Malzemeler:


1 kgyufka

4 yumurta(1 yumurta sarısını üstüne ayırın)

1 su bardağı sıvıyağ

1 su bardağı süt

1 tatlı kaşığı pekmez

1 yemek kaşığı süt ya da harçtan artanını kullanın

içi:


1/2 kglor peyniri

gerekiyorsa tuz

maydanoz (yarım demet)

yapılışı:


süt,yağ ve yumurtaları mikserle çırpın bu harcımız olacaklor peyniri,tuz ve kıyılmış maydanoz ile de içi hazırlayın

1yufkayı yayınfırçayla harçtan sürün her yerineve ortadan 2 ye kesin yufkayı2 yarım dairemiz oldudairelerin düz taraflarına harçtan boylu boylunca yayınsonra rulo sarın2 rulomuz olduşimdi bu 2 ruloyu birbirine dolayarak burgulayınhafif yağlı fırın tepsisine burguları düz bir şekilde sıralyın dolamayın

diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayın

artan harcı fırçayla bolca böreğe sürünve üstlerini kapatıp (streç film,folyo veya bir tepsi vbile) dolaba kaldırınen az yarım saat dolapta bekletin


böreği dolaba koyunca hemen 1 yumurta sarısı varsa artan harçtan 1 kaşık veya aynı miktar süt ve 1 tatlı kaşığı pekmezi çırpın çatalla kenara koyuneğer yumurta sarısını hemen böyle çırpıp hazırlamazsak bir müddet sonra katılaşıyor ve pürtük kalıyor


fırını 180 C ye ısıtınhazırladığınız yumurtalı karışımı böreğin üstüne sürünsusam serpin ve fırında güzelce kızartın

fırından aldığınız tepsinin üstünü örtün yumuşak kalırçıtır kalsın istiyosanız açık kalabilir


Alıntı Yaparak Cevapla