Konu
:
Ispanaklı börek ve haşhaşlı Gözleme
Yalnız Mesajı Göster
Ispanaklı börek ve haşhaşlı Gözleme
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ispanaklı börek ve haşhaşlı Gözleme
Malzemeler
Yarım kilo ıspanak
Yarım kilo un
2 kuru soğan
1 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kırmızı biber
1 çay kaşığı nane
1 çorba kasığı salça
lık su
YAPILIŞI:
1
Unu bir kabın içine alırız
2
İçine yarım çay bardağı sıvı yağ, bir tatlı kaşığı tuzu ilave edin
3
Hamur kabın içinden kurtulana kadar, bir yandan azar azar ılık su ilave ederek sertçe bir hamur yoğururuz
Hamurun gözeneklerinin olmaması lazım
Bu yüzden bu hamuru bir 3 dakika kadar daha yoğururuz
Hamuru bıçakla kestiğinizde gözeneklerinin kalmadığını fark edeceksiniz
Bu hamuru 10-15 dakika üzeri örtülü bir bezle bekletin
4
Bu arada ıspanakları bol suda yıkayın ve yemeklik doğrayın
5
Bir yandan tavamızı ocağa alıp geride kalan yarım çay bardağı yağı ilave edin
İçine yemeklik doğranmış 2 soğanı ilave edip kavururuz
6
Doğranmış ıspanakları, tuz, salça, nane, kırmızı biber tavaya ilave edip; çok az karıştırdıktan sonra kapağını kapatarak suyunu çekene kadar bu vaziyette kısık ateşte pişiririn (yaklaşık 15 dakika kadar)
Piştikten sonra kapağını açın ve soğumaya bırakın
7
Bu arada hamuru 5’e bölün
Topalak yapın
Topalakları altının üstünü unlayarak ister oklavayla ister merdaneyle ince yufkalar açın
8
Yufkaları bir sofra bezin üzerine 10 dakika kadar bekletin
9
tepsiyi1 çorba kaşığı yağ ile yağlayın
10
Bir yufkayı ikiye bölün
Üzerine ıspanaklı harçtan biraz yaydırıp rulo şeklinde sarın
Tepsiye ortadan başlıyarak bir merkezin etrafında sararak dizin
Kalan yufkalarıda aynı şekilde yapın
11
Üzerine 1 yumurta ,1 çorba kaşığı yağ,1 çay bardağı yoğurdu karıştırıp sürün
12
Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin
Sıcak servis yapıldığı takdirde daha lezzetli oluyor
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul