Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Börek



haşhaşlı hamur işleri - haşhaşlı börek tarifi - börek tarifleri

Haşhaşlı börek malzemeleri


Yarım paket (125 gr) margarin


3 su bardağı un


1 su bardağı süt


1 su bardağı su


2 tatlı kaşığı toz maya


2 tatlı kaşığı tozşeker


1 yumurta


1 su bardağı haşhaş


1 su bardağı çekilmiş ceviz


2 çay kaşığı tuz


Haşhaşlı börek hazırlanışı


Margarini eritip ılıtın

Haşhaşı tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavurun

Soğuyunca havanda ya da robotta ezip eritilmiş ılık margarinle karıştırın


1 kaşık sütü ayırıp kalanı su ile ayrı bir tencerede ılıtın

Tozşeker ve mayayı ekleyip eriyinceye kadar

karıştırın ve kabarması için bekletin


Yumurtanın akını sarısından ayırın

Yumurta akı, tuz, mayalı karışım ve un ile

yumuşak bir hamur hazırlayın

Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir yerde

iki misli kabarıncaya kadar bekletin


Hamuru altı parçaya ayırın

Üç tanesini merdane ile yufka şeklinde açın

Aralarına haşhaşlı yağ sürüp ceviz serpin ve üst üste dizin

En üste haşhaşlı yağı sürün


Üst üste konmuş üç yufkadan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin

Her şeritin uçlarını ayrı yönlere çevirerek bükün

Orta büyüklükte yağlanmış tepsiye yan yana dizin

Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın


Yumurta sarısını yarım kaşık sütle karıştırıp böreklerin üzerine sürün

Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla