Konu
:
Haşhaşlı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Börek
haşhaşlı hamur işleri - haşhaşlı börek tarifi - börek tarifleri
Haşhaşlı börek malzemeleri
Yarım paket (125 gr) margarin
3 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
2 tatlı kaşığı toz maya
2 tatlı kaşığı tozşeker
1 yumurta
1 su bardağı haşhaş
1 su bardağı çekilmiş ceviz
2 çay kaşığı tuz
Haşhaşlı börek hazırlanışı
Margarini eritip ılıtın
Haşhaşı tavaya alıp kısık ateşte karıştırarak kavurun
Soğuyunca havanda ya da robotta ezip eritilmiş ılık margarinle karıştırın
1 kaşık sütü ayırıp kalanı su ile ayrı bir tencerede ılıtın
Tozşeker ve mayayı ekleyip eriyinceye kadar
karıştırın ve kabarması için bekletin
Yumurtanın akını sarısından ayırın
Yumurta akı, tuz, mayalı karışım ve un ile
yumuşak bir hamur hazırlayın
Üzerini nemli bezle örtüp ılık bir yerde
iki misli kabarıncaya kadar bekletin
Hamuru altı parçaya ayırın
Üç tanesini merdane ile yufka şeklinde açın
Aralarına haşhaşlı yağ sürüp ceviz serpin ve üst üste dizin
En üste haşhaşlı yağı sürün
Üst üste konmuş üç yufkadan 3 parmak genişliğinde şeritler kesin
Her şeritin uçlarını ayrı yönlere çevirerek bükün
Orta büyüklükte yağlanmış tepsiye yan yana dizin
Diğer hamurları da aynı şekilde hazırlayın
Yumurta sarısını yarım kaşık sütle karıştırıp böreklerin üzerine sürün
Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul