Konu
:
Beypazarı Kurusu
Yalnız Mesajı Göster
Beypazarı Kurusu
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beypazarı Kurusu
Beypazarı Kurusu Tarifi
MALZEMELER
125 gr
tereyağı
1 su bardağı günlük süt
1 küçük paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz ve alabildiğince un
Boş kaba ılık sütü koyun, toz şeker ve yaş mayayı ekleyip yoğurun
Tereyağı ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin ve yoğurdukça un ekleyin
Katı kıvama yakın hamurun üzerini kapatın ve 1,5 saat dinlendirin
Ardından kabaran hamur bir kaç kez çevirerek 3 eşit parçaya bölün
Her parçayı yuvarlayarak 1,5 parmak kalınlığında çubuklar yapın
3 parmak kalınlığında enine verev olarak bıçakla kesin
Yağsız fırın tepsisine dizin
180 derece ön ısıtma yapılmış fırında önce çok hafif pembeleşene kadar pişirin, ardından fırın ısısını 120 dereceye indirip, 1,5 saat daha fırında tutun
Fırın kapatın ve soğuyana kadar bekleyin
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul