Yalnız Mesajı Göster

Beypazarı Kurusu

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Beypazarı Kurusu



Beypazarı Kurusu Tarifi

MALZEMELER

125 grtereyağı

1 su bardağı günlük süt

1 küçük paket yaş maya

1 tatlı kaşığı şeker

Tuz ve alabildiğince un


Boş kaba ılık sütü koyun, toz şeker ve yaş mayayı ekleyip yoğurun Tereyağı ve tuzu ekleyip yoğurmaya devam edin ve yoğurdukça un ekleyin Katı kıvama yakın hamurun üzerini kapatın ve 1,5 saat dinlendirin Ardından kabaran hamur bir kaç kez çevirerek 3 eşit parçaya bölün Her parçayı yuvarlayarak 1,5 parmak kalınlığında çubuklar yapın 3 parmak kalınlığında enine verev olarak bıçakla kesin Yağsız fırın tepsisine dizin 180 derece ön ısıtma yapılmış fırında önce çok hafif pembeleşene kadar pişirin, ardından fırın ısısını 120 dereceye indirip, 1,5 saat daha fırında tutun Fırın kapatın ve soğuyana kadar bekleyin Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla