Konu
:
Haşhaşlı Kömbe
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Kömbe
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Kömbe
haşhaşlı kömbe tarifi - haşhaşlı kömbe nasıl yapılır - haşhaşlı kömbenin yapılışı
Malzemeler :
5 su b
söke un
1 tatlı k
tuz
yarım çay b
sıvıyağ
su
İç harcı için:
1 kase haşhaş
1 su b
sıvıyağ
1 yumurta
Hazırlanışı :
Karıştırma kabına 5 su bardağı söke unu alın
Unun üzerine 1 tatlı kaşığı sade organik tuz ilave edin
Unun ortasına yarım çay bardağı sıvıyağ ilave edin
Ilık su ilave edin ve hamuru yoğurun
Hamuru merdane ile geniş ve ince bir hamur açın
Hamurun üzerine haşhaş sürün ve elinizle hamuru genişletin
Daha sonra hamuru rulo yapın ve sarın
Yuvarlak bir fırın tepsisine dolayarak haşhaşlı köbmeyi yerleştirin
Daha sonra elinizle hamuru bastırın
Önceden ısıtılmış olan 190 derecelik fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul