Yalnız Mesajı Göster

Haşhaşlı Ekmek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Haşhaşlı Ekmek



yumurtalı haşhaşlı ekmek tarifi - evde ekmek nasıl yapılır - ekmek yapımı - haşhaşlı tarifler

Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek malzemeleri


Yarım su bardağı ılık süt


1 tatlı kaşığı tozşeker


1 paket instant maya


3 yumurta


25 gr tereyağı


2 yemek kaşığı haşhaş tohumu


3 su bardağı ekmek unu


1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için


1 yumurta sarısı


1 tatlı kaşığı su

Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek hazırlanışı


Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın

Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun

Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın


Kare bir kalıbı yağlayın

Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar

kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin

30 dakika daha dinlendirin

Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça

yardımıyla hamurların üzerine sürün ve

200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin

Ilık servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla