Konu
:
Haşhaşlı Ekmek
Yalnız Mesajı Göster
Haşhaşlı Ekmek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Haşhaşlı Ekmek
yumurtalı haşhaşlı ekmek tarifi - evde ekmek nasıl yapılır - ekmek yapımı - haşhaşlı tarifler
Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek malzemeleri
Yarım su bardağı ılık süt
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 paket instant maya
3 yumurta
25 gr tereyağı
2 yemek kaşığı haşhaş tohumu
3 su bardağı ekmek unu
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı su
Yumurtalı ve haşhaşlı ekmek hazırlanışı
Süt, şeker, yumurta, tereyağı ve tuzu bir kasede karıştırın
Un, maya ve haşhaş tohumunu ekleyip yoğurun
Üzerini örterek 35 dakika mayalanmaya bırakın
Kare bir kalıbı yağlayın
Hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar
kopartıp yuvarlayın ve kalıbın içine dizin
30 dakika daha dinlendirin
Yumurta sarısı ve suyu karıştırıp fırça
yardımıyla hamurların üzerine sürün ve
200 dereceye ayarlı fırında 35 dakika pişirin
Ilık servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul