Konu: Kabartlama
Yalnız Mesajı Göster

Kabartlama

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kabartlama



Kabartlama Tarifi - Kabartlama Yapılışı - Kabartlama Nasıl Yapılır - Osmanlı Kabartlama - Osmanlı Hamur İşleri

Herhangi bir çeşit 4 dilim ekmek

3 adet yumurta

Kızartmak için : 250 gr yağ

100 gr pudra şekeri


3 adet yumurtayı bir çorba tabağına koyup çırpınız 1/2 santim kalınlığında ve kenarlarının kabukları alınmış ekmekleri yumurtanın içine iyice bulayınız, kızgın bol yağda birer dakika alt ve üstünü kızartıp ortasından üçgen olarak kesip uçlarını hafif birbirinin üzerine bindirip üzerine pudra şekeri serperek veya şekeri yanında ayrıca vererek servis ediniz Arzu eden yanında ayrıca bal servis edebilir


Not: Fransa'da benzer tarife "French tost" denmektedir


Necip Usta

Alıntı Yaparak Cevapla