Konu
:
Kabartlama
Yalnız Mesajı Göster
Kabartlama
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kabartlama
Kabartlama Tarifi - Kabartlama Yapılışı - Kabartlama Nasıl Yapılır - Osmanlı Kabartlama - Osmanlı Hamur İşleri
Herhangi bir çeşit 4 dilim ekmek
3 adet yumurta
Kızartmak için : 250 gr
yağ
100 gr
pudra şekeri
3 adet yumurtayı bir çorba tabağına koyup çırpınız
1/2 santim kalınlığında ve kenarlarının kabukları alınmış ekmekleri yumurtanın içine iyice bulayınız, kızgın bol yağda birer dakika alt ve üstünü kızartıp ortasından üçgen olarak kesip uçlarını hafif birbirinin üzerine bindirip üzerine pudra şekeri serperek veya şekeri yanında ayrıca vererek servis ediniz
Arzu eden yanında ayrıca bal servis edebilir
Not: Fransa'da benzer tarife "French tost" denmektedir
Necip Usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul