Konu
:
Karamelize Elmalı Börek
Yalnız Mesajı Göster
Karamelize Elmalı Börek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karamelize Elmalı Börek
karamelize elmalı börek tarifi - karamelize elmalı börek nasıl yapılır - karamelize elmalı böregin yapılışı
malzemeleri
8 yaprak baklava yufkası
50 gr tereyağı
4 elma
1 paket vanilya
Yarım su bardağı ceviz
100 gr toz şeker
1 çay bardağı kuru üzüm
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:
Elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın
Şeker ve vanilyayı tavaya alın ve kısık ateşte eriyinceye kadar bekletin
Şeker eriyip rengi koyulaşmaya başlayınca elma, ceviz, üzüm, tarçını ekleyip 10 dakika pişirin
Ocaktan alıp soğumaya bırakın
Tereyağını bir tavada eritin
İki baklava yufkasını düz bir zemine serin ve üzerine fırça yardımıyla tereyağı sürün
Üzerine tekrar iki kat yufka serin ve yufkalar bitinceye kadar işlemi tekrarlayın
Elmalı harcı yufkanın uzun kenarına yayın ve rulo şeklinde sarın
Böreği yağlı kağıt serili tepsiye aktarın
Üzerine fırçayla tereyağı sürüp şeker serpiştirin
Önceden 190 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin
Soğuduktan sonra dilimleyerek servis yapın
Alıntı:
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul