Yalnız Mesajı Göster

Tahinli Bükme Çörek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tahinli Bükme Çörek








Malzemeler


1 bardak tahin

1 bardak esmer şeker

200 gr tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Aldığı kadar un

1 yumurta sarısı

Yarım paket kabartma tozu

2 çorba kaşığı susam

1 kaşık un


Yapılışı


Tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, yoğurt ve un karıştırılarak yoğrulur Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlendirilir ve bezelere ayrılarak yufkalar açılır Açılan her bir yufka 4'e bölünerek üstlerine tahin sürülür ve esmer şeker serpildikten sonra yuvarlanır Yuvarlanan hamurlar birbirleri etrafında dolandırılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür Çöreklerimize susam serptikten sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir Ilık olarak servis edilirler


Alıntı Yaparak Cevapla