Konu
:
Tahinli Bükme Çörek
Yalnız Mesajı Göster
Tahinli Bükme Çörek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tahinli Bükme Çörek
Malzemeler
1 bardak tahin
1 bardak esmer şeker
200 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
Aldığı kadar un
1 yumurta sarısı
Yarım paket kabartma tozu
2 çorba kaşığı susam
1 kaşık un
Yapılışı
Tereyağı, sıvı yağ, kabartma tozu, yoğurt ve un karıştırılarak yoğrulur
Elde edilen hamur yarım saat kadar dinlendirilir ve bezelere ayrılarak yufkalar açılır
Açılan her bir yufka 4'e bölünerek üstlerine tahin sürülür ve esmer şeker serpildikten sonra yuvarlanır
Yuvarlanan hamurlar birbirleri etrafında dolandırılır ve üzerlerine yumurta sarısı sürülür
Çöreklerimize susam serptikten sonra 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir
Ilık olarak servis edilirler
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul