Konu
:
Profiterol Hamurunun Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Profiterol Hamurunun Tarifi
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Profiterol Hamurunun Tarifi
Profiterol Hamuru Nasıl Yapılır - Şu Hamuru Yapımı - Oktay Usta Profiterol Hamuru Yapımı
Malzemeler
110 gram un
75 gram margarin
185 gram su
5 gram toz şeker
3-4 adet yumurta
Şu hamuru tarifi
Bir kaba 75 gram margarini koyarak yağı ateşte eritmeli, sonra yağa 185 gram su, 5 gram toz şeker ile 2 gram da tuz katarak, bunları bir taşım kaynatmalı, sonra kaynamış bu yağlı ve şekerli suya; elenmiş 110 gram un katarak, kaşıkla hızlıca karıştırmalı, bunları hamur yapmalı, sonra da bu hamuru ortadan daha az ısıdaki ateşte 6 dakika kadar karıştırarak pişirmelidir
Sonra kabı ateşten alarak buna, hemen teker teker olmak üzere 3-4 adet bütün yumurtayı kırmalı ve her yumurta kırışta da iyice karıştırarak yumurtayı hamura yedirmelidir
Böylelikle elde edilen bu hamuru bir sıkma torbasına koyarak kuru bir fırın tepsisine ikişer parmak ara ile tariflerdeki boyda ve çapta şekiller sıkılır
Sonra tepsiyi kızgınca fırına sürerek, hamurlar kararıp da üstleri pembe bir renk alıncaya dek aşağı yukarı 30 dakika pişirmeli ve fırından alarak 10 dakika sonra hamurları kırmadan altlarını bıçakla sıyırarak çıkarmalı ve kullanmalıdır
oktay usta
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul