Konu
:
KABAKLı PIDE
Yalnız Mesajı Göster
KABAKLı PIDE
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
KABAKLı PIDE
[schild]MALZEMELER[/schild]
yarım kilo ekmek hamuru
1 adet soğan
2 adet kabak
50 gr gravyer peyniri
1 demet maydanoz
zeytinyağ
1 adet etsuyu tableti
sarımsak
tuz, karabiber
4 Kişilik
[schild]HAZIRLANIŞI[/schild]
Kabakları yıkayıp uçlarını kesip halka şekilde yaklaşık 1 cm kalınlığında doğrayın
Soğanları soyun ve ince dilimleyin
Soyulmuş bir diş sarımsağı ayıklanıp yıkanmış maydanozla birlikte kıyın
Ikisini beraberce bir çorbakaşığı zeytinyağında, kısık ateşte, soğanla
çevirin
Sonra kabakları ilave edin
Tahta kaşıkla karıştırarak birkaç dakika kızartın
Ufaladığınız etsuyu tabletini, tuzu ve 2 çorbakaşığı suyu ekleyin
Suyunu çekene kadar pişirmeye davam edin
Bu arada hamuru düz bir zemine yaydıktan sonra zeytinyağıyla yağlanmış yuvarlak bir tepsiye döşeyin
Hamuru biraz esneterek tüm tepsiyi kaplamasını sağlayın
Üstüne zeytinyağı gezdirdikten sonra hazırlanmış kabakları yerleştirin
Biraz tuz ve karabiber serpin
Pideyi önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 20 dakika bekletin
Çıkardıktan sonra üstüne rendelenmiş gravyer peyniri serpip yeniden birkaç dakika, peynir hafifçe kızarana kadar fırında bekletin
Sıcak sıcak veya soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul