Konu
:
FıRıN MAKARNA
Yalnız Mesajı Göster
FıRıN MAKARNA
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
FıRıN MAKARNA
MALZEMELER
½ paket 2 numara makarna
½ kalıp beyaz peynir
200 gr rendelenmiş taze kaşar
½ paket margarin
2 adet yumurta
HAZIRLANIŞI
Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır
Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır
Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür
Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve rendelenmiş kaşar, çırpılmış iki yumurta, hafifçe eritilmiş margarin karıştırılır
Bu karışımın içine makarna da ilave edilip, iyice karıştırılıp payreks bir kaba dökülür
Üzerine taze kaşar rendelenir ve 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul