Yalnız Mesajı Göster

FıRıN MAKARNA

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

FıRıN MAKARNA



MALZEMELER


½ paket 2 numara makarna

½ kalıp beyaz peynir

200 gr rendelenmiş taze kaşar

½ paket margarin

2 adet yumurta



HAZIRLANIŞI


Makarna kaynar suda 20 dakika kadar bütün olarak, hiç kırılmadan haşlanır Makarnanın yapışmaması için kaynama suyuna 1-2 damla sıvı yağ damlatılır Haşlanan makarna bir kevgire alınır, süzülüp üzerine soğuk su dökülür Diğer tarafta beyaz peynir bir çatalla ezilir ve rendelenmiş kaşar, çırpılmış iki yumurta, hafifçe eritilmiş margarin karıştırılır Bu karışımın içine makarna da ilave edilip, iyice karıştırılıp payreks bir kaba dökülür Üzerine taze kaşar rendelenir ve 170 dereceye ayarlanmış fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık bir saat kadar pişirilir

Alıntı Yaparak Cevapla