Konu
:
acili bötek
Yalnız Mesajı Göster
acili bötek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
acili bötek
MALZEMELER
4 kişilik
2 adet ince kıyılmış taze soğan
1 diş ince doğranmış sarmısak
3 yemek kaşığı acılı sos
1 yemek kaşığı un
400 gr domates
1 1/2 çay kaşığı tuz
1/2 su bardağı bira
1/4 çay kaşığı acı kırmızı biber sosu
yoğurt
2 yumurta
4 adet sosis
500 gr bezelye
500 gr küçük küçük kesilmiş pişmiş patates
1/4 su bardağı rende kaşarpeyniri
ayçiçek yağı
kesilmiş yeşil biber
dilimlenmiş turp
4 adet yufka
HAZIRLANIŞI
Taze soğanı, sarmısağı, yeşil biberleri 2 yemek kaşığı ayçiçek yağında soğanlar pembeleşinceye kadar pişirin
Acılı sosu ve tuzu ekleyin
Yaklaşık 1 dakika daha bekleyin
Domatesleri, acılı kırmızı biber sosunu ve birayı da ilave edin
Kısık ateşte 5 dakika pişirin
Yoğurt ile yumurtaları ayrı bir kapta karıştırın ve yavaş yavaş acılı sosun 1/3'ünü katın
Bunları büyük bir kaba boşaltın
Kısık ateşte pişirin ve tam kaynamak üzereyken alın
Sosisleri ufalayın ve geniş bir tavanın içinde 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı ile altüst yapın ve yağını süzün
Sosisleri, patatesleri, bezelyeleri ve rende kaşar peynirinin 1/4'ünü, acılı sosun 1/2'sini orta boy bir kapta karıştırın
Her yufkayı ikiye bölün
Parçaların üzerine 1yemek kaşığı acılı sostan dökün ve yayın
Yufkanın tam ortasına bir miktar sosis koyup dikkatlice yuvarlayın ve ortasından bir tahta kürdan geçirin
fırın tepsisine 1 bardak acılı sos dökün ve yayın
Börekleri dizin sosun geri kalanını üstüne dökün
kalan rende kaşar peynirini de üzerlerine serpin ve fırında 30 dakika pişirin
Kürdanları çıkarın üzerini ince kıyılmış taze soğan ve turp ile süsleyin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul