Konu
:
Sebzeli lokma
Yalnız Mesajı Göster
Sebzeli lokma
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sebzeli lokma
MALZEMELER
25 adet için
1 adet rulo katlı hamur
2 adet yumurta sarısı (çırpılmış)
harcı için:
1 adet havuç
5 adet dilimlenmiş mantar
1 yemek kaşığı kıyılmış pırasa
2 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
1 yemek kaşığı pırasa (ince kıyılmış)
2 yemek kaşığı haşlanmış kıyılmış ıspanak
1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı
karabiber
tuz
2 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)
HAZIRLANIŞI
Havucu ayıklayın, rendeleyin
Yağı tavada kızdırdıktan sonra pırasaları 3 dakika kavurun
Mantar, havuç, ıspanak ve baharatları ekleyip 4 dakika karıştırarak pişirin
Soğuduktan sonra rendelenmiş kaşar peynirini ve maydanozu da ilave edip karıştırın
Hamuru yaklaşım 2 mm kalınlığında açın
Hazırlanan içi aralıklı olarak hamurun yrısının üzerine koyun
diğer yarısını üzerlerine örtün ve çember kalıpla yuvarlaklar kesin
Yumurta sarılarını üzerlerine sürün
Buzdolabında 30 dakika kadar beklettikten sonra kızartın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul