Konu
:
Tombul Pide
Yalnız Mesajı Göster
Tombul Pide
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tombul Pide
Malzemeler :
5 su bardağı un
1 pk
yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
ılık su
1 demet ıspanak
1 adet soğan
1 adet közlenmiş bibe
3 yumurta
Beyaz peynir
Kaşar peyniri
Tulum peynir
Tuz
Tereyağı
Karabiber
Hazırlanışı:
Karıştırma kabına unu alın kenarlarına tuzu serpin, ortasını açıp mayayı ekleyin
Alabildiği kadar ılık su ile hamuru yoğurun
Daha sonra hamuru ortalama 10 bezeye ayırarak bir süre mayalandırın
Diğer tarafta iç harcı için soğanı sıvıyağda kavurun
Daha sonra ıspanakları ve közlenmiş kırmızı biberi de ekleyip tuzunu ve karabiberini ayarlayın
Dinlendirdiğiniz hamuru tatlı tabağı büyüklüğünde açın
İçine ıspanaklı harçtan ve peynirlerden koyarak pide şeklinde kapatın
Daha sonra pidenin oratsına yumurtanın bütünü kırın
Yağlanmış tepsiye dizerek 250 derecelik fırında pişirin
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul