Konu
:
Tulum Peynirli Puf Böreği
Yalnız Mesajı Göster
Tulum Peynirli Puf Böreği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tulum Peynirli Puf Böreği
Malzemeler :
90 gr
(6 çorba kaşığı) margarin
225 gr
(1 su bardağı) un
Tuz
1 çay kaşığı limon suyu
250 ml
(1 su bardağı) su
2 Çorba kaşığı yoğurt
7
5 ml
(1/2 çorba kaşığı)
Ayçiçek yağı
Harcı İçin:
1 Yumurta
200 gr
tulum peyniri
2 Yumurta sarısı
1 demet dereotu
450 ml
(2 su bardağı) Ayçiçek yağı
Hazırlanışı:
Margarin`i bir tavada eritin
Hamuru hazırlamak için unu eleyin, ortasını havuz gibi açın, margarin hariç malzemenin tümünü ilave edip yoğurarak bir hamur yapın
Altına un serpip, üzerine nemli bir bez kapayın ve 20 dakika dinlendirin
Harcı hazırlamak için, peyniri bir kaba koyup, yumurta sarısı ve dereotu ile birlikte çatalla ezerek karıştırın
Hazırlayıp dinlendirdiğiniz hamuru hafif unlayıp, 50 cm
çapında yuvarlak olarak açın ve erimiş ılık margarini dökerek avucunuzla yedirin
Yağladığınız hamuru çevreden merkeze doğru 15 cm
kadar kesin (ortada tabak genişliğinde kesilmemiş bir alan oluşacaktır)
Bu durumda 6 parça kadar yarım üçgen elde edeceksiniz
Bu üçgenlerden birinin ucunu ortadaki yuvarlağın üzerine kapatın, diğer parçaları da ilk kapanan hamurun üzerine kapayın
Tekrar dinlendirdiğiniz ve açtığınız hamurun önünüze gelen uzun kısmından 5 cm
katlama payı bırakarak, harcı ceviz büyüklüğünde 3`er cm
arayla dizin
Kapatmak için harcın önünde 4 cm
pay bırakın
Harcın aralarına ve 4 cm
`lik paya yapıştırmak için yumurta sürün
Katlama payını harcın üzerinden aşırtıp kapatın ve yumurtaladığınız kısımları parmağınızla bastırarak yapıştırın
Hamur keseceği ile 4 cm
`lik payın sonundan yarım ay biçiminde kesin
Hamurun geri kalanına aynı işlemi uygulayın
Puf böreklerini un serpilmiş bir tepsiye yerleştirin
Hazırladığınız börekleri 2-3 dakika ayçiçek yağında kızartın
Yağını süzdürerek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul