Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Lokma Börek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Lokma Börek




Malzemeler :


* 8 milföy yaprağı


* 2 patlıcan


* 50 gr kaşar peyniri


* 50 gr tulum peyniri


* yumurta sarısı


* çörek otu



Hazırlanışı:


2 adet patlıcanı közleyinKözlenmiş patlıcanları küp olarak kesinPatlıcanları servis tabağın alınÜzerine tulum peyniri ve kaşar peynir rendesini ilave edin


Milföy hamurlarının herbirini 4 adet parçaya kesinHerbir parçayı elinizle çok az esnetin


Kestiğiniz milföylerin üzerine az miktarda patlıcanlı iç harçtan koyunUçlarında kapatıp fırın tepsisine dizinÜzerine yumurta sarısı sürünÜzerine çörek otu veya haşfhaş tohumu serpin


Önceden ısıtılmış 170derelik fırında pişirin



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla