Konu
:
Zeytinli Çavdar Ekmeği
Yalnız Mesajı Göster
Zeytinli Çavdar Ekmeği
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Zeytinli Çavdar Ekmeği
Evde Ekmek Yapımı - Zeytinli Çavdarlı Ekmek Tarifi
Malzemeler
1 su bardağı su (yaklaşık 250 ml)
Yarım paket yaş maya
(42 gramlık paketin yarısı)
2 çorba kaşığından bir tutam eksik
tozşeker
4 su bardağı çavdar unu
(yaklaşık 450 gram)
1 çorba kaşığından bir tutam eksik tuz
1 su bardağı ayıklanmış siyah veya yeşil zeytin
Yarım su bardağından bir parmak eksik ayıklanmış ayçekirdeği
Yapılışı
Ilık suya, yarım küp yaş maya ve tozşekeri ekleyip karıştırın
5 dakika dinlendirerek tekrar karıştırın
Üzeri köpüklenene dek bekleyin
Hamur kabında unla tuzu karıştırarak ortasına sulandırılmış mayayı ilave edin
5 dakika yoğurun
Kabın üzerine tülbent örterek ılık ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalanmaya bırakın
Hamur kabardığında zeytinleri ve ayçekirdeklerini ekleyerek biraz daha yoğurun
Fırın kabına alarak, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin
Soğuduğunda fırın kabından çıkartıp dilimleyerek servis yapın
alıntıdır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul