Yalnız Mesajı Göster

Zeytinli Çavdar Ekmeği

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinli Çavdar Ekmeği



Evde Ekmek Yapımı - Zeytinli Çavdarlı Ekmek Tarifi

Malzemeler


1 su bardağı su (yaklaşık 250 ml)

Yarım paket yaş maya

(42 gramlık paketin yarısı)

2 çorba kaşığından bir tutam eksik

tozşeker

4 su bardağı çavdar unu

(yaklaşık 450 gram)

1 çorba kaşığından bir tutam eksik tuz

1 su bardağı ayıklanmış siyah veya yeşil zeytin

Yarım su bardağından bir parmak eksik ayıklanmış ayçekirdeği

Yapılışı

Ilık suya, yarım küp yaş maya ve tozşekeri ekleyip karıştırın 5 dakika dinlendirerek tekrar karıştırın Üzeri köpüklenene dek bekleyin Hamur kabında unla tuzu karıştırarak ortasına sulandırılmış mayayı ilave edin 5 dakika yoğurun Kabın üzerine tülbent örterek ılık ortamda, hamur iki misli kabarana dek mayalanmaya bırakın Hamur kabardığında zeytinleri ve ayçekirdeklerini ekleyerek biraz daha yoğurun Fırın kabına alarak, önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana dek pişirin Soğuduğunda fırın kabından çıkartıp dilimleyerek servis yapın



alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla