Yalnız Mesajı Göster

Cevizli Kömeç

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Kömeç



Cevizli Kömeç Tarifi - Cevizli Kömeç Nasıl Yapılır - Cevizli Kömeçin Yapılışı
Malzemeler:


3,5 su bardağı un

1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı sıvıyağ

1,5 tatlı kaşığı tuz

1 çorba kaşığı toz şeker

1 paket toz maya

Hamurların arasını yağlamak için

yarım su bardağı sıvıyağ

Hamuru açmak için yarım su

bardağı nişasta

1 çay bardağı un

1,5 su badağı iri çekilmiş ceviz


Hazırlanışı:


Unu, tuzu, şekeri ve toz mayayı yoğurma kabında karıştırın Ortasını açıp ılık süt ve sıvıyağ ekleyip yoğurun Hamuru mayalanması için 30 dakika ılık ortamda dinlendirin Daha sonra hamuru altı parçaya ayırın Her parçayı un ve nişasta karışımı ile açın Açtığınız hamuru düz bir yere yayın Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp iri çekilmiş ceviz serpin


Bu işlemi altı pazıya uygulayıp üst üste dizin En üste hiçbir şey sürmeyin Yuvarlak, üst üste dizilmiş hamurların tam ortasından dibe kadar delik açın Açtığınız yeri geriye kıvırarak simit şekli verin Sonra hamuru kesip uzun bir rulo elde edin Ruloyu yağlanmış tepsiye kendi etrafına dolayarak yerleştirin Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin


Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 10-15 dakika bekletin Daha sonra fırın sıcaklığını 170 dereceye yükseltip üzeri iyice kızarana dek pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla