Konu
:
Cevizli Kömeç
Yalnız Mesajı Göster
Cevizli Kömeç
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Cevizli Kömeç
Cevizli Kömeç Tarifi - Cevizli Kömeç Nasıl Yapılır - Cevizli Kömeçin Yapılışı
Malzemeler:
3,5 su bardağı un
1 su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
1,5 tatlı kaşığı tuz
1 çorba kaşığı toz şeker
1 paket toz maya
Hamurların arasını yağlamak için
yarım su bardağı sıvıyağ
Hamuru açmak için yarım su
bardağı nişasta
1 çay bardağı un
1,5 su badağı iri çekilmiş ceviz
Hazırlanışı:
Unu, tuzu, şekeri ve toz mayayı yoğurma kabında karıştırın
Ortasını açıp ılık süt ve sıvıyağ ekleyip yoğurun
Hamuru mayalanması için 30 dakika ılık ortamda dinlendirin
Daha sonra hamuru altı parçaya ayırın
Her parçayı un ve nişasta karışımı ile açın
Açtığınız hamuru düz bir yere yayın
Üzerini sıvıyağ ile yağlayıp iri çekilmiş ceviz serpin
Bu işlemi altı pazıya uygulayıp üst üste dizin
En üste hiçbir şey sürmeyin
Yuvarlak, üst üste dizilmiş hamurların tam ortasından dibe kadar delik açın
Açtığınız yeri geriye kıvırarak simit şekli verin
Sonra hamuru kesip uzun bir rulo elde edin
Ruloyu yağlanmış tepsiye kendi etrafına dolayarak yerleştirin
Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin
Önceden ısıtılmış 130 derece fırında 10-15 dakika bekletin
Daha sonra fırın sıcaklığını 170 dereceye yükseltip üzeri iyice kızarana dek pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul