06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Milföylü Kolay Börek
Milföylü Börek Tarifi - Sebzeli Milföylü Börek - Milföylü Kolay Börek Tarifi

Malzemeler
18 adet milföy hamuru
4 adet yufka
Harcı için:
Yarım kg pırasa
2 çorba kaşığı tereyağı
Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber
Üzeri için:
1 şişe soda
1 su bardağı süt ve sıvıyağ
1 adet yumurta
Yapılışı
Harç için pırasaları halka doğrayıp, tereyağında soteleyin Tuz, karabiber, kimyon ve pulbiber ilave edip, karıştırın Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın 9 adet milföy hamurunu üst üste gelecek şekilde yapıştırın Merdane ile biraz açıp, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Üzerine pırasalı harcı yayın Yufkayı didikleyip pırasalı malzemenin üzerine serpiştirin Kalan 9 adet milföyü diğer 9 milföy gibi hazırlayıp yufkaların üzerine serin Soda, süt, sıvıyağ ve yumurtayı iyice çırpıp, milföy hamurlarının üzerine sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 35-40 dakika pişirin Dilimleyip sıcak olarak servis yapın
Ayten Saner
|
|
|