Konu
:
Su Böreği - Trabzon
Yalnız Mesajı Göster
Su Böreği - Trabzon
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Su Böreği - Trabzon
Su Böreği - Trabzon
Malzemeler:
Hamuru için:
7 yumurta
1 su bardağı su
3 tatlı kaşığı tuz
3 yemek kaşığı tuz katılmış kaynamış su
Aldığı kadar un
İç harç için:
500 gram tel peynir
500 gram süt peynir
Yarım demet maydanoz
Yapılışı:
Plastik bir kaba 7 yumurta kırılır ve çırpılır
İçerisine 1 bardak su, 3 tatlı kaşığı tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar (alabildiğince) un konularak yoğrulur
Bu işlem ortalama 5 dakikanızı alacaktır
Hamur yoğrulurken avuç içinize biraz zeytinyağı (herhangi bir sıvı yağ da olabilir) dökerek yoğrulur
Amacımız hamurun yapışmamasıdır
Ayrı bir kapta 500 gram tel peynir ve 500 gram süt ve peynir ince ince doğranır
Yarım demet maydanoz da yıkanıp temizlendikten sonra ince ince doğranarak peynir ile karıştırılır
Yoğrulan hamur uzun rulo haline getirildikten sonra 12 ile 15 adet arasında küçük bezeler açılabilmesi için kesilir
Bezeler tek tek açılır
Açılan 13 adet hamur önceden yüksek ocak ateşte tuzlu, bol kaynar suda 15-20 saniye döndürülüp hemen soğuk sudan geçirilir
Küçük bir tavada 6 yemek kaşığı tereyağı eritilir
Eritilen tereyağından 2-3 yemek kaşığı alınarak tepsiye dökülür ve tepsi yağlanır
Her kat için ayrı ayrı aynı işlem yapılarak tepsiye yerleştirilen her bir kat da tereyağı ile yağlanır
4-5 katta bir malzemeler yerleştirilir
Su böreğinin üzerine bıçak yardımı ile küçük kesikler atılır ve fırına vermeden önce dilimlenir, üzerine eritilmiş tereyağı dökülerek 250 derecede ısıtılmış 150 derece olan fırına verilir
Ortalama 1 saat pişirilir
Yemeğimiz 8-10 kişilik servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul