06-27-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kıymalı İçli Bulgurlu Börek

Malzemeler :
3 adet yufka,
200 gr kıyma,
1 adet soğan,
1 su bardağı ince bulgur,
1 çay bardağı ceviziçi,
1 çay kaşığı pul biber,
1 çorba kaşığı margarin,
Tuz ve karabiber
KIZARTMAK İÇİN:
3 adet yumurta,
1 su bardağı galeta unu,
Sıvıyağ
Hazırlanışı:
Margarini eritip doğranmış soğan ve kıymayla birlikte kavurun
Bulguru yıkayıp süzün İri dövülmüş cevizi,baharatları ve bulguru ilave edin Yaklaşık 2-3 dk kadar kavurup ateşten alıp soğutun
Yufkaların her birini 6 üçgen parça halinde kesin yufkaların geniş kısmına içten koyup rulo şeklinde sarın Börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp kızgın yağda kızartın
alıntı
|
|
|