Konu
:
Ayvalı Strudel (12 Kişilik)
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Strudel (12 Kişilik)
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Strudel (12 Kişilik)
MALZEMELER
1 Su Bardağı Ayva Marmelatı
1 Yemek Kaşığı İzmir Üzümü
1 Yemek Kaşığı Ceviz
1 Yumurta Sarısı
1 Yemek Kaşığı Pudra Şekeri (üzeri için)
MiIföy Hamuru Malzemesi:
1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı
1 Yumurta
1/2 Limon Suyu
1 Su Bardağı Ilık Su
10 Çay Bardağı Un
250 gr Margarin
Tuz
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurunu hazırlamak için; margarin dışındaki tüm malzemeyi bir kapta karıştırıp yoğurun
Hamuru merdane ile açın
Margarinin üçte birini üzerine sürüp bohça gibi katlayın
Hamuru nemli bir beze sarıp naylon poşet içinde buzlukta 30 dakika bekletin
Hamuru tekrar açıp kalan margarinin yarısını üzerine sürün ve tekrar bohça şeklinde katlayın
Buzdolabında 30 dakika daha bekletip tekrar açın
Kalan margarini sürüp tekrar katlayın ve 30 dakika daha buzdolabında bekletin
Bir kapta ayva marmelatı, ceviz ve üzümü karıştırıp iç malzemesini hazırlayın
Milföy hamurunun yarısını merdaneyle açın
Hazırladığınız iç malzemesini hamurun üzerine sürüp rulo şeklinde sarın
Hamuru yağlanmış bir tepsiye alın ve üzerine yumurta sarısı sürüp kızgın fırında pişirin
Üzerine pudra şekeri serpip dilimleyerek servis yapın
Not: Kalan milföy hamurunu buzdolabında 3-4 gün saklayabilirsiniz
Dilerseniz hazır milföy hamuru da kullanabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul