Konu
:
Bağlama poğaça
Yalnız Mesajı Göster
Bağlama poğaça
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bağlama poğaça
Malzemeler:
hamur malzemeleri:
2 su bardağı ılık süt
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
2 yumurtanın beyazı (sarıları üzerlerine sürülecek)
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
50gr yaş maya
aldığı kadar un
İç malzemeleri:
peynir ve maydanoz
üzerine:
rendelenmiş kaşar peyniri
susam
çörek otu
ay çekirdeği içi
2 yumurtanın sarısı (ben hamurdan artan yumurta sarıları az gelince iki tane daha ekledim
artan yumurta beyazlarını da peynirli içe karıştırabilirsiniz
)
Hazırlanması:
mayayı ılık sütte eritin
yoğurma kabına bir miktar unu alıp tuz, şeker ve kabartma tozu ile karıştırın
eriyen mayayı azar azar una ekleyin
bir elinizle yoğururken diğer elinizle yavaş yavaş yoğurdu, yağı ve yumurta beyazlarını ekleyin
bu arada gerektikçe un ilave edin
un yeterli gelince hamuru bir süre daha yoğurun
daha sonra üzerine bir bez örterek oda sıcaklığında 1-1,5 saat bekletin
hamur kabarınca 1-2 defa daha yoğurun
daha sonra hamurdan ceviz büyüklüğünde bezeler alıp açın
içine 1 tatlı kaşığı maydanozlu peynirden koyup iyice kapatın ve rulo yapın
bu ruloyu biraz esneterek düğüm atın
düğümü yağlı kağıt serili tepsiye dizin
bu işlemi hamur bitene kadar tekrar edin
fırını 225C'ye getirin
ısınınca fırını kapatın
poğaçaların üzerlerine yumurta sarısı sürün
çok az rendelenmiş kaşar serpin
daha sonra karıştırdığınız çörek otu, susam ve ay çekirdeğini serpin
tepsiyi kapalı haldeki fırında 5 dakika bekletin
tepsi hala içinde iken fırın ısısını 225C'ye getirin
poğaçaların üzerleri kızarana kadar (yaklaşık 20-25 dakika) pişirin
(fırının içinde bekletme işlemi tarifte yoktu ama ben her mayalı hamur için aynısını yapıyorum
)
poğaçalarla birlikte pazar kahvaltısında sunmak için taze portakal+greyfurt suyu hazırlayabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul