Yalnız Mesajı Göster

İncir Reçelli Çörek

Eski 06-27-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İncir Reçelli Çörek



Malzemeler :


5 Su Bardağı Un

1 Su Bardağı Şeker

100 gr Margarin

1 Su Bardağı Süt

2 Adet Yumurta

30 gr Yaş Maya

1 Tutam Tuz

1 Adet Limon Kabuğu Rendesi

20 Adet İncir Reçeli Tanesi

Üzerine : Margarin ve Pudra Şekeri


Hazırlanışı:


Mayayı sıcak süt ile eritin Bir süre kabarmasını bekleyin Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın Limon kabuğu rendesini de ekleyin Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un daha ekleyin


Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak kapatıp mayalanmasını bekleyin

2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun


Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın Herbirinin üzerine bir parça margarin koyun 200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla