Konu
:
İncir Reçelli Çörek
Yalnız Mesajı Göster
İncir Reçelli Çörek
06-27-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
İncir Reçelli Çörek
Malzemeler :
5 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Şeker
100 gr
Margarin
1 Su Bardağı Süt
2 Adet Yumurta
30 gr
Yaş Maya
1 Tutam Tuz
1 Adet Limon Kabuğu Rendesi
20 Adet İncir Reçeli Tanesi
Üzerine : Margarin ve Pudra Şekeri
Hazırlanışı:
Mayayı sıcak süt ile eritin
Bir süre kabarmasını bekleyin
Unu, şekeri, margarini, yumurtaları, tuzu ve içinde maya erittiğiniz sütü karıştırın
Limon kabuğu rendesini de ekleyin
Gerekirse 1-2 çorba kaşığı un daha ekleyin
Hamuru yoğurduktan sonra üzerine bir kapak kapatıp mayalanmasını bekleyin
2 kat kabaran hamurdan parçalar koparın
Yuvarlayıp içlerine birer incir reçeli tanesi koyun
Hamuru açık yeri kalmayacak şekilde kapatın
Yağlanmış fırın tepsisine sıralayın
Herbirinin üzerine bir parça margarin koyun
200 dereceli fırında pembeleşene dek pişirin
Üzerine pudra şekeri serperek servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul